Dødens hærfører (Heftet)

Serie: Den siste vikingkongen 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 335
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Den siste vikingkongen
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788205565463
Omtale Dødens hærfører
Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.
   
I Dødens hærfører møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en ambisiøs manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge. Da den engelske kongen Edvard Bekjenneren døde 5. januar 1066, startet en nådeløs kamp om den viktigste tronen i Nord-Europa. Også Harald meldte seg på i kappløpet om kongemakten i England. At han hadde tynt grunnlag for tronkravet, stoppet ikke den fryktede hærføreren fra å sette over havet med den største flåten som noen gang hadde seilt fra Norge. Det djerve forsøket var nær ved å lykkes, men Harald ble lurt i en felle. Da Harald falt i slaget ved Stamford Bridge i 1066, var vikingtiden over.
    
Dødens hærfører er den femte frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Norges siste vikingkonge. De fire forutgående bøkene, Krigens læregutt (2016), Djevelens rytter (2018), Keiserens leiesoldat (2019) og Fredens fiende (2020), fikk svært gode anmeldelser og vant et stort lesende publikum.  Tønsbergs Blad  Bok365  «Blodig underholdende.»
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen «Det er overhodet ikke en tøddel av tvil om at Ekeberg kan denne epoken i norgeshistorien på fingrene, og at han mestrer de fortellermessige og litterære grepene som skal til for å innlemme leseren fra første til siste side.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

Til toppen

Andre utgaver

Dødens hærfører
Bokmål Innbundet 2021
Dødens hærfører
Bokmål Ebok 2021
Dødens hærfører
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Jan Ove Ekeberg:

Bøker i serien