Den sjette mannen (Heftet)

Serie: King and Maxwell 5

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Sixth Man
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: King and Maxwell
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202427481
Kategori: Thriller
Omtale Den sjette mannen

Terror fra innsiden

Myrdet Edgar Roy seks menn og gravla dem på gården sin?
Roy er fengslet under aller høyeste sikring. Sean og Michelle skal bistå sin gamle advokatvenn i etterforskningen av saken, men så blir advokaten funnet skutt og drept ...

Edgar Roy – angivelig seriemorder – venter på at rettssaken skal opp. Alle er overbevist om at han blir dømt skyldig. Privatetterforskerne Sean King og Michelle Maxwell blir kontaktet av Roys advokat, Seans gamle venn og mentor Ted Bergin, for å jobbe med saken. Men etterforskningen sporer av før den starter da Sean og Michelle finner Bergin myrdet.

Det er nå opp til Sean og Michelle å stille spørsmålene ingen egentlig ønsker svarene på: Er Roy en morder og et psykopatisk monster? Hvem myrdet Bergin? Jo mer de graver i Roys fortid, jo oftere møter de hindringer, halvsannheter, blindveier, falske venner og økende trusler fra alle retninger. Deres ivrige graving etter sannheten fører dem på kollisjonskurs med maktinstanser og myndigheter på toppnivå. Det sterke båndet og den dype lojaliteten mellom Sean og Michelle blir satt på en hard prøve i denne heftige pageturneren av en thriller!

Til toppen

Andre utgaver

Den sjette mannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av David Baldacci:

Utdrag

Seans neste tanke var et illebefinnende. Infarkt, kanskje. Sjødis sløret månen nå. Inni bilen var det så mørkt at han ikke kunne skjelne stort. Han hørte en bildør gå opp, og da han snudde seg, så han at Michelle steg ut med hånden på pistolskjeftet. Hun kastet et spørrende blikk på ham.
"Jeg tror mannen har et illebefinnende."
Hun nikket og kom nærmere; støvlettene klapret mot asfalten.
Sean gikk forsiktig rundt til førersiden og banket på ruten. I mørket så han ikke annet enn konturene av mannen. Det røde skinnet fra nødblinkerne lyste opp bilens indre og kastet et fargeskjær over omgivelsene før det sluknet igjen, som om bilen var opphetet det ene sekundet og kald det neste. Desto vanskeligere ble det. Han banket på ruten igjen.
"Hallo? Er det noe i veien?"
Han prøvde døren. Den var ulåst. Han åpnet den. Mannen bikket sidelengs og ble hengende i sikkerhetsbeltet. Sean grep ham i skulderen og rettet ham opp samtidig som Michelle kom styrtende.
"Infarkt?" spurte hun.
Sean så på mannens ansikt. "Nei," sa han bestemt.
"Hvordan kan du vite det?"
Han tente mobiltelefonlykten og lyste på det enslige skuddsåret mellom mannens pupiller. Bilens interiør var oversprøytet med blod og grålig hjernemasse.
Michelle kom nærmere. "Kontaktsår," sa hun. "Huden har svimerke etter munningen og siktekornet. Tror ikke en elg har gjort det der."
Sean sa ikke noe.
"Se om du finner navnet hans i lommeboken."
"Trengs ikke."
"Hvorfor ikke?" ville Michelle vite.
"Fordi jeg kjenner ham," svarte Sean.
"Hva? Hvem er han?"
"Ted Bergin. Min gamle professor og Edgar Roys advokat."

Til toppen

Om forfatter David Baldacci

David Baldacci har skrevet 15 New York Times bestselgere! Bøkene hans er oversatt til mer enn 40 språk og de utgisi over 80 land! Baldacci har solgt over 70 millioner bøker og er en av verdens mest populære krimforfatter!

Til toppen

Bøker i serien