Bjørnen (Innbundet)

Forfatter:

Vinneren av Rivertonprisen og Glassnøkkelen for Den siste pilegrimen er tilbake med sin beste spenningsroman hittil.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202586263
Kategori: Krim og spenning
Omtale Bjørnen

 

Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Han ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk agent. 

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt tilbake til den kalde krigen – noe som vil føre ham til ansikt til ansikt med spionen som kom seg unna: Bjørnen.

Vinneren av Rivertonprisen og Glassnøkkelen for Den siste pilegrimen er tilbake med sin beste spenningsroman hittil.

Til toppen

Gard Sveen har skrevet en høk over høk-historie som ikke ville gjort skam på sjangerens gamle mestre John le Carré eller Ken Follett. Samtidig er «Bjørnen» en bok som bare kunne vært skrevet i Norge. Om Norge. Sommerens spenning er i boks!
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Bjørnen
Bokmål Ebok 2018
Bjørnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Bjørnen
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser av Bjørnen

Sveen skriver isnende presist, det er som om vi kjenner paranoiaen og kulden fra den kalde krigens dager på kroppen. Språket er levende og spenstig, spenningsscenene er intense, strukturen bunnsolid bygget opp og mennesketypene interessante.

-VG

Til toppen

Om forfatter Gard Sveen

Gard Sveen (f. 1969), bosatt i Enebakk, debuterer med Den siste pilegrimen. Han er til daglig seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet

Til toppen