Beretningen om et varslet mord (Heftet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 104
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Croníca de una muerte anunciada
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788205530782
Omtale Beretningen om et varslet mord
«forunderlig og genialt utført.» The New York Times Book Review En mann vender tilbake til byen der et uforståelig drap fant sted 27 år tidligere, fast bestemt på å komme til bunns i historien som skjedde da Santiago Nasar ble drept.
  
Bare timer etter å ha giftet seg med den vakre Angela Vicario, avviser brudgommen henne på selve bryllupsnatten. Hun er ikke jomfru. Angela presses til å si et navn, den ansvarlige må stilles til ansvar, og hun sier Santiago Nasar. Snart begir brudens tvillingbrødre seg til torget for å vente på offeret sitt, han må dø for å opprettholde familiens ære. Tilsynelatende har de hele samfunnets velsignelse, men det som skjer er noe ingen egentlig vil, aller minst morderne selv.
   
Beretningen om et varslet mord er både en spennende thriller og en poetisk fortelling og plasserer seg blant García Márquez' mest forførende romaner. «Briljant ... Et lite mesterverk.»
San Francisco Chronicle
  
«En kraftprestasjon ... I et presist språk som likevel er fulladet med mening, gir García Márquez oss ikke bare en krønike, men et portrett av en by og innbyggernes kollektive psyke.»
The Washington Post Book World

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Gabriel García Márquez: