Andre guder (Innbundet)

du skal ikke ha andre guder enn meg

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 145
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Andre guder
ISBN/EAN: 9788241950506
Omtale Andre guder
Jonny aner ikke hva som traff ham. Linda må ha trollbundet ham fullstendig. Hvorfor skulle han ellers ha blitt med henne på møtene i en vekkelsesmenighet styrt av den karismatiske predikanten Peter Isaksen? Jonny sluker Isaksens budskap, og Linda flytter snart inn hos ham. Sakte begynner tvilen å gnage i ham. Har Linda noe gående med Isaksen? Sjalusien vokser i Jonny, mens Linda stadig er ute i hemmelige ærender. Relasjonen går inn i en ond sirkel, og utgangen kan aldri bli god. Andre guder er en veldreid spenningsroman som på overraskende vis forteller om grådighet, sjalusi og hevnlyst. 
Dekalogen er en serie bøker inspirert av De ti bud. Andre guder spiller på det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg.
Jørgen Brekke (f. 1968) skriver krimromaner og ungdomsbøker. Han slo igjennom med et smell med Nådens omkrets i 2011. Den ble solgt til åtte land allerede før utgivelsen i Norge, og mottok Norlis debutantpris og Maurits Hansen-prisen – «Nytt blod» for beste krimdebut.
«Stramt komponert krimhistorie formidlet med leken eleganse og overskudd.»[Terningkast 5] Ole Jacob Hoel, Adresseavisa
«Brekke ser ut til å ha fått et kick av dette litt uforpliktende formatet, et frekt lite sidesprang fra arbeidet med de faste romanfigurene. Skrivingen er preget av gnist og overskudd, med fin flyt og gode observasjoner.»Ola Hegdal, NRK
«Denne velskrevne og overraskende kortromanen - eller langnovellen - tar for seg første bud og er omtalt som et "Metoo fra helvete".»[Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Jørgen Brekke: