Americanah (Heftet)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 548
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Americanah
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788205550896
Omtale Americanah
«En av årets topp 10 beste romaner.» New York Times Ifemelu og Obinze forelsket seg da de var tenåringer i Lagos. Men deres Nigeria er under militært diktatur, og de som kan forlate landet, gjør det. Vakre og selvsikre Ifemelu reiser til Amerika for å studere. Hun opplever nederlag og seire, finner og mister kjærlighet og venner, og må forholde seg til spørsmål om rase. Den stille og ettertenksomme professorsønnen Obinze hadde håpet å reise etter henne, men etter terrorangrepet mot World Trade Center slipper han ikke inn i USA. I stedet etablerer han et nytt liv London.
  
Mange år senere er Obinze en velstående mann i det nye, demokratiske Nigeria, mens Ifemelu har oppnådd suksess i Amerika som forfatter av en anerkjent blogg. Men da Ifemelu reiser hjem igjen til Nigeria, og hun og Obinze gjenopptar sine lidenskaper - for sitt hjemland og for hverandre - står de overfor de vanskeligste valgene de noen gang har måttet foreta.
  
Americanah er en rikt fortalt historie som foregår i vår moderne, globaliserte verden. Den er Chimamanda Ngozi Adichies mektigste roman til nå; modig, gripende, humoristisk og sår. Det er en roman som utspiller seg på tre kontinenter og skildrer en rekke liv, men først og fremst er det en roman om kjærlighet. «... gripende og mektig roman om kjærlighet, røtter og om å dras mellom to kontinenter.»
Ingvild Kjøde, KK
  
«En praktfull, viktig roman.»
The Times
 
«Noen romaner gir deg en storslått historie, mens andre endrer måten du ser verden på. Americanah gjør begge deler.»
The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Americanah
Bokmål Ebok 2013
Americanah
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021