Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, og kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug.

Hvis du drømmer om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg. Du kan både melde deg på en førsteklasse og en andreklasse for videregående.

I september begynner et nytt undervisnings-år på Cappelen Damms Krimforfatterskole. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke på et videregående år. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærerne er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Hva er Krimforfatterskolen?

I september i 2016 startet Cappelen Damm Krimforfatterskolen. Det første året uteksaminerte vi to  førsteklasser med 16 studenter i hver klasse. Skolen besto av et et årlig kurs med seks samlinger. De to siste skoleårene har vi utvidet tilbudet ved å ha både en første og en andre klasse.

Krimskoleåret 2019/2020

Nå er det klart for opptak til nye elevkull. I september begynner et nytt undervisningsår på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke for andre klasse eller det vi også kaller et videregående år. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærere er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

I Krimforfatterskolens første klasse gir vi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen består av miniforelesninger og veiledning og tilbakemelding på dine egne tekster. Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med. Undervisningen starter i september. Klassen har plass til 12 elever. Under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolen førsteklasse? Les mer her

 

Andreklasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som ikke har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolens andreklasse? Les mer her

 

Hovedlærere på Krimforfatterskolen

Torkil Damhaug er en av Norges ledende krimforfattere. Han fikk Rivertonprisen 2011 for Ildmannen, og for annen gang i år for En femte årstid. Også hans siste roman Glasshjerte, fra 2017 fikk strålende kritikk. Han er også lege og psykiater.

Bernt Roald Nilsen er frilansjournalist og litteraturekspert, og holder en rekke skrivekurs i inn- og utland. I tillegg vil du få møte spennende gjestelærere.