Wienerbrorskapet (Innbundet)

Serie: Fredrik Beier 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 443
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Fredrik Beier
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788203358937
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Wienerbrorskapet

Politietterforsker Fredrik Beier sliter med angst og selvbebreidelse etter sitt yngste barns død. Kona har forlatt ham. Forholdet til tenåringsbarna har raknet.
Så forsvinner Annette Wetre, den vakre og intelligente, men religiøst forvirrede datteren av en ledende KrF-politiker. I den kristne sekten Guds Lys har hun levd isolert på gården Solro utenfor Oslo.
Saken har knapt landet på Beiers skrivebord før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Sekten er borte.

Til toppen

Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet...
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Wienerbrorskapet
Bokmål Ebok 2015
Wienerbrorskapet
Bokmål Heftet 2018
Wienerbrorskapet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Ingar Johnsrud:

Anmeldelser Wienerbrorskapet

"Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn. (...) Innenfor sin sjanger fremstår Johnsrud allerede som en fullbefaren veteran."
Sindre Hovdenakk, VG

"Ambisiøs krimdebut.
Forfatteren kommer fra det med æren i behold. Med overbevisende letthet turnerer han en kompleks historie med tråder fra annen verdenskrig, til dagens Afghanistan og til en stressende politihverdag i Oslo. (…) som hardtslående actionforteller viser Ingar Johnsrud at han er forbi lærestadiet."
Turid Larsen, Dagsavisen

 

"… en gnistrende god debutroman. Det er sjelden en debutant lykkes så godt som det Johnsrud har gjort med spenningsromanen «Wienerbrorskapet». Korte, men kjappe kapitler bidrar til å drive leseren igjennom boka i rekordfart."
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

"… smittende fortellerglede og blikk for detaljer - både når det gjelder den store helheten og de små delene. (…) Språklig er han langt over gjennomsnittlig solid for sjangeren. (…) Forfatteren må ha lagt ned et massivt arbeid i denne boka. Han har ikke tatt en eneste snarvei, og det merkes. Wienerbrorskapet er en ambisiøs thriller som lett kunne vokst seg for stor for en debutant. Men ikke for Ingar Johnsrud."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Wienerbrorskapet er utvilsomt en energisk og ærgjerrig svenneprøve i krimfaget, en kraftfull syntese av historisk stofftilfang og tidsriktig terroristfrykt. (…) Også underintrigens krumspring har mange kvaliteter, forankret i en vel tilrettelagt detaljkunnskap og evne til å holde kortene tett til brystet, slik at leserens små grå får noe å bryne seg på."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Bøker i serien