Vi ses i morgen (Heftet)

roman

Serie: Teksas 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 603
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Serie: Teksas
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788249514021
Omtale Vi ses i morgen
Det er september og uvanlig varmt i verdens rikeste by. I et falleferdig hus ved fjorden holder Hillevågsgjengen til. Den ensomme lederen Jan Inge tror på samhold og ser på seg selv som en David Toska for de småkriminelle. Rudi har adhd og er stormforelska i Cecilie på syvogtyvende året, han er Kristelig Folkeparti-fan og hører på heavy metal. Cecilie fyller snart førti, hun bærer på en skinnende hemmelighet og drømmer om et annet liv. Nå får Hillevågsgjengen et uventet oppdrag i fanget.

Med den potente og amoralske thrilleren "Vi ses i morgen" (2013) fornyet Tore Renberg spenningsromanen, til stor applaus hos lesere og kritikere. Den var første bok i Teksas-serien. "Angrep fra alle kanter" er andre bok, og "Skada gods" er tredje bok.

NOMINERT TIL BOKHANDLERPRISEN 2013
KORTLISTET TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS

Til toppen

...imponerende i alt fra komposisjon, språk, troverdighet til vidd, koloritt, dynamikk.
Adresseavisen

Andre utgaver

Vi ses i morgen
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser Vi ses i morgen

«et slående treffsikkert portrett av oljebyen Stavangers vrangside … en kollektivroman der alle medvirkende er tegnet like tydelig, like troverdig, med like stor omhu. Og alle er av like stor interesse for leseren … Vi ses i morgen er imponerende i alt fra komposisjon, språk, troverdighet til vidd, koloritt, dynamikk. Researchen til dette må ha tatt år av hans liv».
Fartein Horgar, Adresseavisen  

«Jøss, for en roman! … Renbergs beksvarte Stavanger-roman er full av driv, råhet, humor, poesi og musikalitet … Renberg har et formidabelt fortellertalent … Det er en poesi og rytme i denne boka som viser det beste ved multitalentet Tore Renberg. Ei bok med et vanvittig tempo og driv, og en horroraktig avslutning, grotesk over i det komiske».
Cathrine Krøger, Dagbladet
 
«eit nytt høgdepunkt i forfattarskapen til Tore Renberg … ein humoristisk thriller som inkluderer psykologiske portrett, rørande scener og eit solid soundtrack. Det er høg energi og godt driv heilt fram, og det seier ikkje lite når romanen er på 600 sider. Dette var moro»
Martha Norheim, NRK P2

«Seks hundre sider ren energi ... en sjarmerende røverhistorie full av kjærlighet til skrudde kriminelle, tenårige hormonbomber og oljerike Stavanger ... Den er lysår unna «dvelende» og «stillferdig» og «søkende» og tilsvarende ord anmeldere tyr til for å beskrive veldig mange av bøkene som kommer ut i et vanlig norsk bokår ... dette er en roman med driv. Den er underholdende, vekselvis morsom og spennende»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
 
«en handlingsmettet krysning mellom ungdomsroman og thriller … en spennende roman der Renberg viser seg fra sin beste side … Jeg synes Renberg får godt frem hvor alvorlig kjærlighet og sjalusi er for den som opplever det for første gang. Hadde jeg vært fjorten ville jeg elsket denne boken. Siden jeg er litt eldre, er det våre kriminelle venner som faller mest i smak. Men Renbergs roman kan fint forene generasjoner på grunn av handlingsdrivet som holder på spenningen fra første til siste side»
Gro Jørstad Nilsen, Bergen Tidende
 
«En sjelden språklig energi, kraftig trøkk i framdriften og en herlig kombinasjon av humor og råskap ... Vi sees i morgen framstår da også som noe av et høydepunkt i Renbergs forfatterskap, og i bokhøsten ... et saftig språkorgie som egner seg til å inntas i store doser»
Geri Vestad, Hamar Arbeiderblad
 
«skrevet med like bred beinføring som hos metal-gitaristene som bokas hovedpersoner elsker så høyt. Og entusiasmen? Ikke noe å utsette på den ... den gla’voldelige Rudi med det store hjertet – og like store hat til «Internett. Vår tids svartedaud» – er lett å elske ... Hillevågsgjengen er hæern fløtte meg et helt karneval ... hurra meg rundt, så moro»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen
 
«Tidsbildet er imponerende tegnet, og Renberg skriver presist og gripende om livsfaser og spørsmålene de bringer». 
Ingvild Kjøde, KK 

«Jøss, for en roman! … Renbergs beksvarte Stavanger-roman er full av driv, råhet, humor, poesi og musikalitet … Renberg har et formidabelt fortellertalent … Det er en poesi og rytme i denne boka som viser det beste ved multitalentet Tore Renberg. Ei bok med et vanvittig tempo og driv, og en horroraktig avslutning, grotesk over i det komiske.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Bøker i serien