Vi er fem av Matias Faldbakken (Ebok)
Ebok

Vi er fem (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.61 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249521715
Omtale Vi er fem
Matias Faldbakkens femte roman er en bygdefortelling helt utenom det vanlige. På Råset, tre timer nord for hovedstaden, bor Tormod Blystad med kona Siv og barna Alf og Helene. Huset på den karrige tomta har han bygget selv. Etter noen utsvevende ungdomsår har Tormod blitt en trygg og pålitelig familiemann. Men i alle familier finnes det tomrom som må fylles. Slik kommer hunden Snusken til huset på Råset. Og slik går det til at Tormod en kveld går på verkstedet og blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen - og dermed utfordrer krefter han ikke aner rekkevidden av.

"Vi er fem" er en skarp, humoristisk og særpreget roman, som blander eventyr, horror, mytologi og science fiction med rå realisme.

VINNER AV P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2019
NOMINERT TIL NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2020
NOMINERT TIL UNGDOMMENS KRITIKERPRIS 2020

Til toppen

Faldbakken bestyrker med denne boken sin høyst originale plass i norsk samtidslitteratur
SINDRE HOVDENAKK, VG

Andre utgaver

Vi er fem
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Vi er fem
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Matias Faldbakken:

Anmeldelser Vi er fem

«Overskridende, skummel, grotesk og morsom bok ... Det er en ganske herlig blanding av science fiction og heimstaddikting som Faldbakken her serverer oss … Med sin blanding av skittenrealisme og det grotesk fabulerende går Faldbakken sin forfatterkollega, bygdedesperadoen Thure Erik Lund, en høy gang. Samtidig som han tangerer en annen kollega, Carl Frode Tiller, i sine skummelt underspilte skildringer av betente familierelasjoner og giftig nabolagssladder. Faldbakken bestyrker med denne boken sin høyst originale plass i norsk samtidslitteratur»
SINDRE HOVDENAKK, VG (terningkast 5)

«Sugande historie om klumpen frå helvete ... Forfattaren er ein meister i å byggje sakte opp til ting ... Vi er fem kan lesast rett fram, som ei underhaldande, ekkel og etter kvart uhyggeleg historie. Det går også an å reflektere over kor skjør normaliteten er, og kor kort vegen er frå ein kvardag som let seg handtere og over til det komplett ustyrlege. Den analytiske kan finne glede i å studere kor saumlaust og elegant forfattaren manøvrerer frå bygderealisme og attkjenneleg norsk familiedynamikk og over i heilt andre sjangrar. Historia fungerer så det susar uansett korleis ein vel å gå inn i ho»
MARTA NORHEIM, NRK P2

«Faldbakkens nye roman er en helsprø opplevelse, på den best tenkelige måten ... Her er det god plass til både lun humor, karikerte bygdeoriginaler, til det mørke og til tider temmelig groteske. Faldbakken tyner språket, vrir på det velkjente – selv klisjeene får nytt liv ... Det er lenge siden undertegnede har humret, knegget og gispet seg gjennom en bok på denne måten ... den virker lett og henslengt i tonen, samtidig som den er fullstendig gjennomtenkt og dypt urovekkende. Og akkurat som The Hills, er det en bok du ikke blir helt klok på, men som du kribler etter å fortelle alle du kjenner om – før du begynner forfra igjen. Noen ganger er nemlig klisjeene sanne»
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

Til toppen