Vernon Subutex av Virginie Despentes (Ebok)
Ebok

Vernon Subutex (Ebok)

1

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.44 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vernon Subutex 1
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788205511637
Omtale Vernon Subutex
Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex. Her tegner Virginie Despentes et portrett av dagens Frankrike som har fått mange til å utrope henne til en Balzac for det 21. århundre. Vernon Subutex nærmer seg femti. Hele sitt voksne liv har han drevet platesjappa Revolver i Paris og vanket i et punkmiljø med mye festing og dop. Da butikken går konkurs fordi ingen kjøper cd-er lenger, overlever Vernon på å selge unna vinylsamlingen sin på eBay. Når det ikke er mer igjen å selge og sosialstønaden også slutter å komme, begynner Vernon å ta imot penger av sin gamle kompis, rockestjerna Alex Bleach. Men da Bleach blir funnet død av en overdose i et hotellbadekar, må Vernon finne en annen løsning.Vernon kastes på gata. I begynnelsen sover han på sofaen hos forskjellige venner, men han ender til slutt på parkbenkene, der han gjør sitt beste for å passe på det eneste han har igjen av verdi: noen videokassetter med et potensielt eksplosivt innhold som Bleach spilte inn før han døde. Det er mange som gjerne vil ha kloa i dem, og alle forfølger de Vernon gjennom Paris' gater - en skruppelløs filmprodusent, en frilansjournalist, en tidligere pornostjerne, en ung muslimsk jente og et profesjonelt nettroll, i tillegg til de gamle vennene hans, som blir mer og mer bekymret for ham.Gjennom det mangfoldige persongalleriet i denne boka skapes et bilde av en tid og en vestlig verden der illusjonene for lengst er falt og hvem som helst kan ramle utenfor. Og likevel: Kanskje finnes det muligheter for motstand og samhold.   Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien) Inger Bentzrud, Dagbladet  Stein Roll, Adresseavisen  Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen «Vernon Subutex er så sitatvennlig at jeg kunne lest hele boken høyt. Det hadde nok likevel blitt for drøyt. Språket er direkte og grovt, satiren er både provoserende og lattervekkende. Despentes treffer blink. Igjen og igjen.» 
Anne Cathrine Straume, NRK «Dette er et parisportrett med så mange burleske detaljer at man fråtser storøyd i frekke observasjoner og ondskapsfulle ytringer. Virginie Despentes maler med bred pensel når hun eksponerer det livstrette og akterutseilte rockemiljøet, men hun drysser også på med finslipte detaljer ...»
Inger Bentzrud, Dagbladet «Virgine Despentes' roman er suveren.»
Erlend Loe, Aftenposten «Skarpt og morsomt om et rockemiljø i fall.» 
Stein Roll, Adresseavisen «Vernon Subutex er kort og godt en svært underholdende roman.» 
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen«... rasende, varm og sylskarp ... en litterær 'tour de force', en sann anarkistisk energibombe ... Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)«Dette et storslått romanverk. Despentes kan stoffet sitt, stemmen er sikker og gatesmart, med rytme og driv, med uforutsigbare plotlinjer. Oversetter Gøril Eldøen har gjort en formidabel og nydelig jobb, de krevende miljøtegningene og dialogene sitter som de skal ... Pierre Bourdieu er uinteressert i verdener som dem Despentes dissekerer. Derfor trenger vi dette.» Willy Pedersen, Morgenbladet (om hele trilogien)«Virginie Despentes er et kunstnerisk råskinn ... en vill og festlig roman.»  Ingunn Økland, Aftenposten (om hele trilogien)  «Virgine Despentes' roman er suveren [...] Det mest tiltrekkende med boken er at Despentes' stemme er så sikker og smart.» Erlend Loe, Aftenposten«Sylskarpt. Fransk litteraturs enfant terrible leverer med sin siste roman et enestående portrett av en fortapt generasjon som ikke oppdaget hvor galt det gikk med alt.» Information, DK«En av årets, hvis ikke tiårets, beste bøker ... Denne forbløffende, fantastisk dristige, djerve og sofistikerte pikareskromanen handler om Frankrike og om oss alle.» The Irish Times«En mesterlig blanding av karakterer, stemmer og plotlinjer med en ubestridelig sans for rytme. Dette er ikke bare en roman, det er et elektrokardiogram.» Figaro«Sex, drugs og nittitallspunk. Dette er vår tids Comédie Humaine.» Culturebox «Et mektig veggmaleri av verden i dag. Vi visste alle at Despentes kunne skrive, men vi forventet ikke dette.» Figaro Magazine«Despentes er en merkverdig forfatter.» Express

Til toppen

Andre utgaver

Vernon Subutex one
Engelsk Heftet 2018
Vernon Subutex
Bokmål Heftet 2019
Vernon Subutex
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018