Vernon God Little (Innbundet)

En komedie i dødens nærvær fra det 21. århundre

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vernon God Little - A 21st Century Comedy in the Presence of Death
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202234973
Omtale Vernon God Little

"Vernon God Little" er høyst sannsynlig den første romanen fra Amerikas grillsaushovedstad i hjertet av Texas.

Vernon Gregory Little er femten år, og han er i trøbbel. Eller i problemalderen, som førstebetjenten som forhører ham om massakren på skolen hans, kaller det. 16 av Vernons klassekamerater er døde. Saken lokker media som fluer til fersk kumøkk, og småbyen Martirio i Texas oversvømmes av mer eller mindre uetterettelige pressfolk. Alle er ute etter sine fem minutter i rampelyset. Vernon har sine grunner til ikke å fortelle absolutt alt som skjedde den fatale dagen, og det skal han komme til å betale en høy pris for. Det byen -- og media -- trenger nå, er en syndebukk. Eulalio Ledesma er en av dem som profitterer stort på Vernons ulykke, og skal bli den som sørger for å dra gutten inn i en labyrint av stadig mer bisarre omstendigheter.

I et nyskapende og nesten dysfunksjonelt språk har DBC Pierre skrevet en historie om uskyld i en ond verden. Han serverer oss et sårt og hylende morsomt eventyr som gir vår samtid et satirisk nådestøt midt i hjertet.

"Vernon God Little" er DBC Pierres første roman. Han mottok den prestisjetunge Booker-prisen for romanen i 2003, etter å ha stått frem i britisk presse som svindler og misbruker.

Til toppen

Andre utgaver

Vernon God Little
Bokmål Heftet 2014