Vær på vakt av Harlan Coben (Lydbok MP3-CD)

Vær på vakt (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Mai-The, Duc
Spilletid: 11:39
Filstørrelse: 671.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fool Me Once
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788202551063
Omtale Vær på vakt

Du tror du kjenner sannheten. Sannheten er at du ikke vet noen ting.

For to uker siden ble mannen til Maya Burkett skutt rett for øynene hennes. Sammen har de to år gamle Lily. Maya er eksmilitærpilot, men måtte forlate militæret da et oppdrag gikk veldig galt. Nå jobber hun som flyinstruktør. Noen år tidligere mistet Maya søsteren sin under tragiske omstendigheter. Nå begynner Maya å mistenke at hverken Jo eller søsteren var tilfeldige ofre. Kan det være at noen ønsker å ramme henne? Av en god venninne får hun en digital fotoramme med et skjult kamera, for at hun skal kunne holde øye med barnevakten og datteren mens hun er på jobb. En morgen hun bestemmer seg for å sjekke kameraet, kommer en mann til syne på skjermen. Det er ikke hvem som helst, for det er ektemannen Joe som ser inn i kameraet og smiler.

Til toppen

Andre utgaver

Vær på vakt
Bokmål Ebok 2017
Vær på vakt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Vær på vakt
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Vær på vakt

«Coben er rett og slett en av tidenes største. Velg hvilken som helst av thrillerne hans, og du får en fengslende og overraskende fortelling med et stort, bankende hjerte innerst.»
Gillian Flynn, bestselgende forfatter av  Flink pike

«Nok en fulltreffer fra Coben ... mesterlig plot ... en fortelling som garantert vil lure selv de mest garvede krimlesere trill rundt, og det mer enn én gang.»
Kirkus

«Coben er som en dyktig tryllekunstner, som sparer det beste, mest imponerende trikset til slutt.»
Publishers Weekly

«Coben beviser sin fortreffelighet nok en gang.»
Entertainment Weekly

Til toppen

Intervju

Sikter på hjertet ditt

Det handler om å sette tonen for resten av fortellingen. Harlan Coben har gjort det til en vane. Det er bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet når han innbyr til tur i det han kaller en litterær berg-og-dal-bane. Enten med seriehelten Myron Bolitar om bord, eller med en ny, fascinerende karakter, som i hans siste roman.

Begeistret for Maya 
– Maya er nok den av mine hovedkarakterer jeg er mest begeistret for utenom Bolitar. Hun er sterk, uavhengig og stoisk, men dessverre ødelagt. Hun er modig og pålitelig, men ikke en spesielt varm person. Hun er ingen typisk småbarnsmor, men på grunn av hennes spesielle karaktertrekk kjenner du på hennes hengivenhet til datteren på to år, sier Harlan Coben i et intervju om sin siste roman.

Empati helt nødvendig 
Å treffe leseren i hjertet handler om å utfordre følelsene, ifølge Coben, som mener empati er et helt nødvendig verktøy for en forfatter. Maya lider av posttraumatisk stress etter å ha vært helikopterpilot i krigen i Syria. Hovedkarakterene i en roman må få motstand på sin vei fra første til siste side, det får leserne til å sympatisere, som om det skulle være en nær og kjær venn.

Research fra dagliglivet 
– Nesten alle mine ideer kommer fra noe jeg har opplevd i dagliglivet. Jeg opplever for eksempel at stadig flere foreldre i USA bruker nanny-kameraer. Tanken på hvordan jeg ville reagere hvis jeg fikk se noe som ikke var til å tro på minnekortet til kameraet, pirret meg, og jeg begynte å fantasere rundt noen hendelser som etter hvert ble fortellingen om Mayas skjebne, sier Coben.

Appellerer til følelser 
Firebarnsfaren fra New Jersey elsker å narre lesere. Blir det gjort på den rette måten, liker også leserne å bli narret, men det må gjøres på fintfølende vis, ifølge Coben. Han er ikke fornøyd med å skrive krim med kun et kjapt og effektivt plot, romanen må også appellere til følelsene. – Hvis ikke boken rører deg, har jeg ikke gjort jobben min. Så enkelt er det, sier han.

Helt perfekt på lerretet 
Han er kjent for nettopp den unike blandingen av krim og dagligliv. Du kjenner deg igjen når du leser Coben, det kunne ha skjedd deg. Å sette vanlige mennesker i høyst uvanlige omstendigheter er blitt et varemerke. Det gjør også at bøkene hans egner seg perfekt på lerretet. Flere er filmatisert, og Julia Roberts skal både produsere og spille Maya i filmen basert på Vær på vakt. Selv lever Coben et tilnærmet A4-liv, ifølge han selv.

Morgentimer på kafé 
– Jeg gjemmer meg gjerne bort på en eller annen Starbucks etter å ha sendt barna mine på skolen. De tre-fire skrivetimene på kafé er gull verdt, og i tillegg skriver jeg gjerne et par timer om kvelden. Jeg skriver hvor som helst, gjerne på T-banen i New York eller når jeg er på reisefot. Som de fleste foreldre er jeg opptatt av barna våre, og prøver å følge dem opp så godt jeg kan, sier Coben, som ikke var på bestselgerlisten til New York Times før roman nummer ti ble lansert. Skrivingen hans har handlet om å holde ut til det endelig løsnet. Han måtte få ordene ned på papiret, og slå av stemmen i hodet som sa at han ikke ville få det til. Du kan alltid forbedre dårlige tekster, det er bedre enn å la skrivesperrene ta overhånd, ifølge mannen som mer enn gjerne lytter til Bruce Springsteen, leser Philip Roth og ser Woody Allen og hans filmer på kino.

Bernt Roald Nilsen

Til toppen