Vågespill (Innbundet)

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 480
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vågspel
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788202576912
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Vågespill
Den 5. juni 1916 forliser det britiske krigsfartøyet HMS Hampshire utenfor Orknøyene. Med seg til havbunnen tar det 700 menn, inkludert krigsministeren lord Kitchener. Ryktet sier at skipet var på vei til Russland med dyrebar last når det gikk på en tysk mine. I årene som følger, er det mange dykkere som med livet som innsats forsøker å finne Hampshires myteomspunne skatt. 

Nesten hundre år senere finner man en seilbåt drivende utenfor samme kyst. På dekk er det blod og spor etter slagsmål. Båten tilhører Bo Stenman, en pensjonert dykker fra Marstrand. Når det blir klart at det var Bo selv som seilet båten, drar kriminalinspektør Karin Adler og hennes kollega Folke til Orknøyene for å bistå politiet med etterforskningen. Et lik oppdages og enda en båt, og i jakten på hva som har hendt blir koblingene mellom den forsvunne Bo og det for lengst forliste skipet enda sterkere. En dykkerekspedisjon ved vraket på 70-tallet var nær ved å ende i katastrofe, og av ukjent grunn har Bo Stenman blitt uvenn med flere av sine tidligere dykkerkollegaer.

«Boken inviterer til å leses i et strekk.» - Göteborgs-Posten

«Nå har hun gjort det igjen! Ann Rosman viser gang på gang til at hun er fantastisk til å skape gode historier.» - Allas Veckotidning

Til toppen

Andre utgaver

Vågespill
Bokmål Ebok 2019
Vågespill
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018