Uvigslet jord (Innbundet)

kriminalroman

Serie: Bengt Alvsaker 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 364
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Bengt Alvsaker
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788205541047
Omtale Uvigslet jord
Det gjemmer seg langt mer enn kravlende insekter og mark under svart jord. Under hagearbeid på Vavollen i Øystese blir levningene av en tenåring funnet i jorden, en ung gutt som aldri er blitt meldt savnet. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet, og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange i den lille bygda. Lensmann Bengt Alvsaker må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne ut av sannheten om hva som skjedde, den gang for tretti år siden.        Anmelderne mener: «Agnes Lovise Matre gjør det igjen, leverer en spenningsmettet roman fra et landskap hun kjenner og med troverdige karakterer vi stadig blir bedre kjent med samtidig som uhyggen dominerer. (...) Hun fanger leseren fra første side.»
Mette Bleken, Hardanger Folkeblad «Velskrevet om homohat i Hardanger. [...] ... brikkene faller på plass i dette velkomponerte puslespillet.»
Truls Horvei, Haugesunds avis «Forrykende krim fra Hardanger. [...] Bygdekrim er en subsjanger innen kriminallitteraturen som mer eller mindre ble oppfunnet av Kolbjørn Hauge fra Finnøy. [...] Agnes Lovise Matre som er fra Osterøy og bor i Haugesund, har skrevet tre kriminalromaner fra Hardanger med Bengt Alvsaker i hovedrollen. Hun er en verdig arvtaker etter Hauge og andre pionerer innen sjangeren, og det er forfriskende å lese norsk krim som ikke foregår i eller rundt Oslo. Det er noe med lynnet og folkene som er annerledes, og de tette og kvelende miljøene der alle kjenner hverandre som gjør seg så godt i en krim.»
Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Andre utgaver

Uvigslet jord
Bokmål Ebok 2021
Uvigslet jord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Uvigslet jord
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Agnes Lovise Matre:

Bøker i serien