Utvalgte emner i katastrofefysikk (Heftet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 655
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Special topics in calamity physics
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788205462120
Omtale Utvalgte emner i katastrofefysikk
Utvalgte emner i katastrofefysikk er en eksepsjonell debutroman - en kjærlighetshistorie, et klassisk «who-dunnit»-mysterium og en hyllest til filmen og verdenslitteraturen. Etter at moren dør i en bilulykke, reiser Blue Van Meer rundt i USA med sin arrogante, men hengivne far, som er professor og gjesteforeleser ved ulike universiteter. På tross av dette, eller kanskje derfor, er Blue toppstudent, og hun vet mer om litteratur, filosofi og fysikk enn hun vet om hvordan det er å være tenåring. Hun kunne trenge noen venner.Da det blir besluttet at Blue skal tilbringe sine siste skoleår på den ærverdige privatskolen St. Gallen, tar livet hennes en uventet vending. Her kommer hun raskt inn i kretsen rundt den karismatiske læreren Hannah Schneider. Men ingenting er slik det ser ut. Snart blir Hannah funnet hengt i skogen, og Blue lærer at de du stoler mest på, er de som svikter deg i neste øyeblikk. Hennes fortelling avslører hvordan fantasien finner mening i de mest forvirrende tider, hvordan mennesker søker sammenheng, og hvordan de mørkeste hemmelighetene kan frigjøre oss. «Dette er en bok man blir glad av å lese, ikke bare fordi den er et stort, deilig eventyr, men også fordi det er fantastisk at en ung forfatter kan levere en så spektakulær roman.»
Ingrid Brekke, Aftenposten «Det er en gnistrende debutroman, som garantert vil føye seg inn i rekken av bøker som Den hemmelige historien og Jomfrudød, en av disse sjeldne utgivelsene som blir en kulthit og en klassiker i samme øyeblikk som den utkommer.»
The Daily Telegraph «Det som gjør Pessl til en så spennende forfatter, er hennes presisjonsnivå, i samspill med, selvfølgelig, hennes evne til å skape et plott så godt at det hindrer deg i å gjøre noe annet enn å lese.»
The Independent «... leserne vil tørste etter mer etter å ha lest denne lekne boken.»
The New York Times Book Review

Til toppen

Flere bøker av Marisha Pessl: