Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 (Heftet)

Forfatter:

Hege Susanne Bergan (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Neverojatnyje proisjestvija v zjenskoj kamere no 3
Oversatt av: Bergan, Hege Susanne
ISBN/EAN: 9788202765736
Omtale Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 av Kira Jarmysj er en varm og underholdende oppvekstroman – og en sterk historie om å være ung kvinne i dagens Russland.

En time-out på ti dager er kanskje nettopp det Anja Romanova trenger for å få orden på et par ting – som det forvirrende trekantforholdet til Sonja og Sasja, eller den mislykkede karrierestarten i UD. De ti dagene må imidlertid tilbringes på en celle med fem andre kvinner. Blant dem er Maja, som investerer i tuning av bryst og rumpe, Natasja, som har sonet i en ekte fangeleir, og Ira, som bytter sex mot øl og vodka. Selv er Anja dømt for å ha oppfordret til en ulovlig demonstrasjon.

Seks liv kolliderer i et fengsel i Moskva, eksplosivt og noen ganger komisk, i en roman som gjenspeiler Russland i landets fulle motsetning. Her er fattigdom og rikdom, protestvilje og Putin-troskap, flytende identiteter og kjønnskonservatisme. Mens én drømmer om bokhvete, savner den andre Bali.

Kira Jarmysj (f. 1989) er mest kjent som Aleksej Navalnyjs pressetalskvinne. Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er skrevet med følsomhet og presisjon – og med kraften og raseriet til den nye generasjonen russere som tross alle tilbakeslag er de som eier fremtiden.

«En veldig interessant roman, og ikke minst er den interessant å lese akkurat nå.» Marta Norheim, NRK P2

«Heldigvis går Jarmysj i stor sirkel rundt det banale. Dette er kvalitetslitteratur og ikke et debattinnlegg.» Ivar Dale, Vårt Land

«Vi trenger å vite mer om vårt mest fjerne naboland. Jarmysj’ debut er et godt sted å begynne.» Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Tankevekkende tidsbilde av diktaturets tilstand.» Arne Dvergsdal, Dagbladet

«En uhyggelig aktuell debut.» Bok365.no

Til toppen

Andre utgaver