Utopia (Innbundet)

Serie: Thorleif Dahls Kulturbibliotek 2

Forfatter:

Tor Ivar Østmoe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: De optimo reipublicae statu deque nova insula Utopia
Oversatt av: Østmoe, Tor Ivar
Serie: Thorleif Dahls Kulturbibliotek
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202802912
Omtale Utopia

I sitt epokegjørende og sjangerdefinerende verk fra 1516 forestiller Thomas More seg et vakkert øysamfunn der folk lever i fred og harmoni. Både menn og kvinner får utdannelse, og all eiendom er felles. Gjennom dialog og korrespondanse mellom den oppdagelsesreisende Raphael Hythlodaeus og hans samtidige utforsker More det som ligger til grunn for krig, politiske tvister, sosiale konflikter og fordeling av rikdom. More forestiller seg også hverdagslivet til Utopias innbyggere, som nyter frihet fra frykt, undertrykkelse, vold og lidelse.

Mores bok, som opprinnelig ble skrevet på latin og her foreligger i ny norsk oversettelse, er en bitende satire over Europa på 1500-tallet. Boka etablerte sjangeren utopisk fiksjon, og den har øvd en enorm påvirkning på verdenslitteraturen i over 500 år.

Utopia er første bok i Thorleif Dahls Kulturbiblioteks serie med utopiske skrifter. Den er oversatt av Tor Ivar Østmoe, som også har skrevet forord, mens Kristin Gjerpe har skrevet et kontekstualiserende essay.

Til toppen

Andre utgaver

Utopia
Bokmål Ebok 2023
Bøker i serien