Utmarker (Lydbok MP3-CD)

Serie: Berger og Blom 1

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Vi er i utmarkene. Vi er i båthuset ved vannkanten, et helt særegent og stille sted. Det er her det begynner. Hvem er det som skjuler seg i sivet når den første hjerteløse udåden utføres?

Utmarker er første bok i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny, mørkere side av den kritikerroste forfatteren.

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Johnsen, Jan Martin
Spilletid: 11:06
Filstørrelse: 635.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Utmarker
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Berger og Blom
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202557508
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Utmarker

Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker. 

Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.

Utmarker er første bok i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny, mørkere side av den kritikerroste forfatteren.

Til toppen

Mesterlig spenningsbok
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

Utmarker
Bokmål Ebok 2017
Utmarker
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Utmarker
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Utmarker

Klaustrofobisk spenning
Mesterlig spenningsbok som vil innebære Dahls helt store internasjonale gjennombrudd. (...) Utmarker byr på alt du måtte begjære av tradisjonell spenning, kløktige intriger og intrikate drapsvåpen og torturinstrumenter, men i tillegg har den en litterær kvalitet som løfter den høyt over gjengs krimstardard.
Ole Jacob Hoel, Adressavisen (Terningkast 6)
 

Han er bedre enn de aller fleste. Morsom er han også. En kul kombinasjon, etter mitt syn.
Ingvar Ambjørnsen


Den beste svenske kriminalromanen noensinne.
Sydsvenskan
 

Mesterlig oppbygget intrige fra en av Sveriges dyktigste krimforfattere. Motivet er klassisk, men med den ekstra lille tvisten som ivaretar spenningen helt til slutt.
Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)
 

Utmarker er en briljant thriller. I den skandinaviske krimfloraen skiller Arne Dahls nye krim Utmarker seg ut, med et stort, positivt fortegn. Også her skal vi til et regntungt og bekmørkt Sverige der en plaget etterforsker jager en seriemorder. Men Dahl er forfatter som tar sjangeren på alvor, og skriver krim med fine detaljer, overraskende vendinger og psykologisk innsikt. Dessuten vet han hvordan virkelig spenning oppstår – i forventningen om hva som skal skje.(...) I Utmarker tar Arne Dahl opp kampen om svensk krims tungvektsbelte.
Aslak Nore, OP-5


Utmarker er en innertier!
Det er en ualminnelig mørk og creepy historie, med så mange twister og turner at jeg til tider var helt svimmel. I tillegg klarer Arne Dahl mesterstykket å formulere seg så språklig litterært at boken i seg selv bør være et studie for ambisiøse kommende krimforfattere. Om det finnes en mastergrad i krimlitteratur, bør «Utmarker» bli pensum. Det er ikke uten grunn at en av Sveriges største aviser kåret boken til den beste svenske kriminalroman noensinne.
Geir Tangen, Bokbloggeir

Til toppen

Om forfatter Arne Dahl

ARNE DAHL (f. 1963) er forfatter, redaktør og litteraturkritiker. Han bor i Stockholm. Siden debuten i 1998 har Arne Dahl utgitt 11 kriminalromaner om A-gruppen og 4 bøker i Opcop-serien.

Bøkene om A-gruppen har blitt filmatisert med stor suksess. Han er oversatt til mer enn 30 språk og har til sammen solgt over 3 millioner eksemplarer. Forfatteren har mottatt en rekke utmerkelser for romanene sine, bl.a. det svenske krimforfatterakademiets pris for å ha «vitalisert og utviklet krimsjangeren».

Utmarker er første bok i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny og mørkere side av Arne Dahl. Krimromanen har høstet strålende kritikker, også internasjonalt, og lå på 1. plass på den offisielle bestselgerlista i Tyskland. Den har allerede solgt 150 000 eksemplarer i Tyskland og 100 000 i Sverige.

Til toppen

Bøker i serien