Usynlige hender (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202282523
Omtale Usynlige hender

Politiførstebetjent Kristian Wold blir satt på en ett år gammel forsvinningssak. Mandatet fra hans overordnede er ikke til å misforstå: en aller siste gjennomgang før saken henlegges. Kristians samvittighet driver ham imidlertid til å si ja når Inger Danielsen, mor til den 14 år gamle jenta som er forsvunnet, ber om å få treffe ham. Det blir et møte som får uante følger for dem begge.

Samtidig som Kristian føler seg forpliktet til å fortsette en etterforskning som så langt har vært resultatløs, oppstår det en spenningsfylt nærhet mellom ham og moren. Ubønnhørlig trekkes de to mot hverandre, i det som skal bli et kjærlighetsforhold mot alle odds, med et uhyggelig utfall i vente.

 

På riktig gammeldags vis er Usynlige hender fengende fra første side. Det er en roman man leser i høyt tempo og nødig legger fra seg. Den er åpen og tilgjengelig, ja, nærmest en populær versjon av Sæterbakkens poetikk.
- Ingunn Økland, Aftenposten

Usynlige hender er en meget sterk roman, skrevet med et presist og økonomisk språk hvor hvert eneste ord har betydning og tyngde, hvor det knapt finnes en klisjé, hvor den nådeløse lidenskapen sørger for framdriften.
- Kurt Hanssen, Dagbladet


Stig Sæterbakken treffer blink med sin nye roman. Det er en nervepirrende historie der spenningen utfolder seg på flere plan.
- Anne Cathrine Straume, NRK

Stig Sæterbakken skriver ubehagelig godt om begjær, moralske overskridelser og om mennesker du slett ikke vil ligne på.

Teknisk er dette en råsterk utgivelse. Sæterbakkens setninger er renskårne og klisjéfri, bildene er presise, og tråder som kan virke forvirrende når de legges ut, nøstes alltid opp i rett øyeblikk.
- Annette Orre, Dagsavisen

Stig Sæterbakken er en mester i å lure uhyggen inn på leseren
 - Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad


I Usynlige hender har Sæterbakken utnyttet kriminalsjangeren på et briljant vis til å skape en flertydig og uhyggelig tekst.
-
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Knivskarp uhygge - Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Usynlige hender
Bokmål Innbundet 2007
Usynlige hender
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Usynlige hender
Bokmål Lydbok MP3-CD 2008
Usynlige hender
Bokmål Ebok 2010