Under udalatrærne (Innbundet)

Forfatter:

Bente Klinge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 439
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Under the Udala trees
Oversatt av: Klinge, Bente
ISBN/EAN: 9788274886544
Omtale Under udalatrærne
Vinner av Lambda Literary Award for Lesbian Fiction
En New York Times Book Review Editors' Choice
En av NPRs «Best Books of 2015»

Den nigerianske borgerkrigen, også kjent som Biafrakrigen, danner bakteppet for denne oppvekstskildringen og får direkte konsekvenser for skjebnen til hovedpersonen, Ijeoma, idet faren hennes blir drept. Ijeomas mor sørger slik over tapet at hun sender datteren bort til slektninger. Der møter hun den unge Amina, som hun forelsker seg i. Men den forbudte kjærligheten mellom de to jentene blir oppdaget og herfra leder en rekke rystende begiven.heter frem til Ijeomas beslutning om å gifte seg med barndomskameraten Chibundu. De to lever et ulykkelig liv sammen og etter hvert blir det tydeligere og tydeligere for Ijeoma hvilke valg hun må ta.

Under udalatrærne er en fortelling om en ung jente som blir forsøkt tvunget inn i konformitet og et tradisjonelt familiemønster, men som likevel ender med å ta sine egne valg - koste hva det koste vil. Dette er en historie om håp og anner.ledeshet, om tro og om hvordan tilfeldigheter kan lede til det beste i livet.

«Okparanta er en mester i å beskrive hvordan presset fra den endeløse volden hennes karakterer gjennomlever påvirker deres indre.» Kirkus Review

«Gripende ... Okparanta balanserer elegant mellom en krigshistorie og en kjærlighetshistorie» The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Under the udala trees
Engelsk Heftet 2017