Ulven (Innbundet)

Forfatter:

En av Norges mest kjente krimforfattere, Samuel Bjørk, tar oss denne gangen 20 år tilbake i tid, og det populære radarparet Holger Munch og Mia Krüger møtes for første gang.

To døde elleveåringer blir funnet på et jorde, bare noen hundre meter hjemmefra. Åstedet er iscenesatt, der er få spor å gå etter. Holger Munch står ovenfor en av sine vanskeligste saker.
 

 

 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202724399
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Ulven

Ulvens jakt

To døde elleveåringer blir funnet på et jorde, bare noen hundre meter hjemmefra. Åstedet er iscenesatt, der er få spor å gå etter. Holger Munch står ovenfor en av sine vanskeligste saker. At alt er skremmende likt en åtte år gammel uløst sak, gjør ikke oppgaven enklere. Nå må Munch og hans enhet hente ut alt de har. Redningen kan være en søvnløs tjueen år gammel jente. Men er hun klar for oppgaven?

Endelig er en av Norges mest kjente krimforfattere, Samuel Bjørk, tilbake med ny krimroman. Denne gangen er vi 20 år tilbake i tid, og det populære radarparet Holger Munch og Mia Krüger møtes for første gang!

Iscenesatt åsted

36 år gamle Thomas Borchgrevink har sittet 12 år i fengsel, dømt for drap. Nå har han sluppet ut, og skal endelig få møte sønnen han ikke har sett siden han var to år. Møtet finner sted utendørs, på god avstand og under oppsyn av barnevernet.

Thomas foreslår lek med en drage, og sønnen løper fornøyd av gårde med dragen over seg. Men da vinden slipper og dragen faller til bakken, kommer gutten skrekkslagen tilbake. På bakken der dragen har landet, ligger det to døde barnekropper. Den ene er naken, den andre har bare underbukse på. Mellom dem ligger en rødrev. Merker på kroppene og måten de er plassert på, etterlater ingen tvil om at det dreier seg om drap.

Den spesielle jenta

Etter snart 20 år som drapsetterforsker har Holger Munch blitt leder for en helt ny drapsenhet; Oslo Politikammer Voldsavsnittet avd. Mariboes gate 13. Der har han satt sammen et team med noen av landets beste etterforskere. Nå får de den grusomme og merkelige saken med de to døde elleveåringene på bordet. Saken er alarmerende lik en sak i Sverige, som fortsatt står uløst etter åtte år. Der har tre team jobbet med etterforskningen, ingen har klart å løse den. Munch vil det annerledes, og får uventet hjelp da hans gamle kollega Magnar Yttre ringer.  Yttre er nå rektor på Politihøgskolen, og der har han en helt spesiell student. En ung jente med unike egenskaper. En han mener vil være perfekt for Munchs drapsenhet.

Det første møtet

Munch møter tjueen år gamle Mia Krüger og viser henne både bildene fra åstedet fra dagen før, og bildene fra åstedet i Sverige.  Hun ser umiddelbart ting de ikke har tenkt på, og Holger gir henne jobb på stedet. Ansettelsen oppleves noe overilt hos andre i teamet. Men skepsisen stilner raskt, da Mia viser seg å være nettopp så spesiell som Holger ble fortalt.

Detaljene

Samtidig som Mia gjør en god innsats i Holger Munchs drapsenhet, har hun en personlig sak som opptar henne. Tvillingsøsteren Sigrid har forsvunnet. Mia tilbringer derfor nettene gatelangs med bilder av tvillingsøsteren. Hver kveld starter hun med nytt håp om at noen har sett henne.
På en av de nattlige vandringene, møter Mia en ung narkoman jente på Plata. Hun har noe å fortelle, men er livredd. Påstår noen vil drepe henne om hun sier for mye. Før hun forsvinner sier hun likevel et navn. Da faller mye på plass for Mia, og ikke bare når det gjelder søsterens forsvinning. Nå går det opp for henne hva hun har oversett på åstedsbildene.

Den første saken

Ulven er en ny krim med et skarpt psykologisk blikk fra forfatteren av de internasjonale suksessene Det henger en engel alene i skogen og Uglen. Det umake etterforskerparet Holger Munch og Mia Krüger har gjort forfatteren Samuel Bjørk til en av Norges mest kjente krimforfattere og største eksportvarer innen krimsjangeren.

I Ulven møtes Mia Krüger og Holger Munch for første gang, og både de og Munchs nyetablerte drapsenhet får bryne seg på en grufull sak. Det starter med et overraskende rent åsted uten tekniske spor, og utvikler seg til å bli en intens jakt på en kalkulert og smart drapsmann. Men de er ikke de eneste som jakter ...

 

Av Sarah Natasha Melbye

 

Til toppen

Andre utgaver

Ulven
Bokmål Ebok 2021
Ulven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Ulven
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Samuel Bjørk:

Utdrag

Han hadde kikket på henne med dette samme nysgjerrige blikket.

       «Så, hvor mye vil du ha?»

       Han hadde ledd litt av seg selv etterpå, en liten spøk bare. Hun hadde smilt litt, men hun skjønte selvsagt at han egentlig mente alvor.

       Vil du jobbe hos oss?

       En annen taktikk i stedet. Bli med bort og se på lokalene. Hils på de andre i teamet. Om hun hadde lyst til det?

       Midt i en drapsetterforskning.

       Mens telefonene hans blinket konstant.

       Snart tredve timer siden funnet.

       To elleve år gamle gutter.

       På et jorde.

       De første førtiåtte timene er de viktigste er de ikke?

       Hun hadde lest det i en bok.

       Hun var jo ikke dum. Den liksom tilforlatelige uskyldigheten foredragsholderen hadde fremvist da de skulle ta UCLA-testen. Ja, nei, dette er ikke viktig. Bare en lek. For at dere skal få litt åstedstrening. Så ikke føl noe press.

       Mia hadde ikke følt press heller, men fotografiene hadde overrasket henne. De var levende. Det var som om de snakket. Hun hadde kikket seg rundt for å se om noen av de andre i salen hadde den samme opplevelsen, det samme kicket, men det så ikke slik ut. Ivrig som en liten jente foran sin første billedbok, hadde hun bare latt seg selv forsvinne inn i dem, ikke våknet før foredragsholderen sto med en hånd på skulderen hennes med en bunke ark som skulle fylles ut.

       «Ja, her sitter jeg da.»

 

Til toppen