Topeka-skolen av Ben Lerner (Ebok)
Ebok

Topeka-skolen (Ebok)

Forfatter:

Thomas Lundbo (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.25 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: THE TOPEKA SCHOOL
Oversatt av: Lundbo, Thomas
ISBN/EAN: 9788202660512
Omtale Topeka-skolen

Ben Lerner er den kritikerroste poeten som ble den hyllede romanforfatteren og som med sin tredje roman om sitt alterego Adam Gordon, kombinerer selvbiografiske elementer med ren fiksjon på sin egen helt unike måte.

Topeka-skolen er en historie om en famille, men det er også en slående forhistorie til samtiden: den offentlige samtalens kollaps, trolling og tyranner på den nye høyresiden og hvite menns pågående identitetskrise.

Det er 1997 og Adam Gordon går siste året på Topeka videregående skole. Hans mor Jane, er en kjent feminist og hans far, Jonathan er ekspert på å få «fortapte gutter» til å åpne seg. Begge jobber på en psykiatrisk klinikk som har tiltrukket seg ansatte og pasienter fra hele verden.

Adam har ryktet for å være skolens beste i å debattere og forventes å vinne en nasjonal debattkonkurranse for deretter å begynne på Universitetet. Han er en av de kule folka, klar til å slåss om det trengs, eller bedre, fristilrappe seg ut av situasjoner om det bidrar til at hans jevnaldrende ikke ser på ham som svak. Adam er også en av sisteårselevene som trekker den sky Darren Eberheart, som uten at Adam vet det, er en av farens pasienter, inn i vennegjengen, med katastrofale følger.

Til toppen

Andre utgaver

Topeka-skolen
Bokmål Innbundet 2021
Topeka-skolen
Bokmål Heftet 2022