Tobakkshandleren (Innbundet)

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 203
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Trafikant
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788232801510
Omtale Tobakkshandleren
Fra Bookerpris-finalist Robert Seethaler kommer en varm, men hjerteskjærende fortelling om en ung mann og hans vennskap med Sigmund Freud under nazistenes okkupasjon av Wien i 1938.

Bondesønnen Franz er 17 år når han kommer til Wien sent på 1930-tallet. Han får seg jobb hos en tobakkshandler. Her møter han Freud som er stamkunde i butikken, og de to ulike personlighetene utvikler et sterkt vennskap. Når Franz forelsker seg hodestups i varieteartisten Anezka, søker han råd hos den aldrende psykoanalytikeren som innrømmer at kvinner er et like stort mysterium for ham som for den unge Franz.
Og når de politiske og sosiale forholdene i Wien plutselig endres med nazistenes inntog står Franz, Freud og Anezka midt i sentrum av begivenhetene. Alle tre må ta et avgjørende valg: Bli eller flykte?

Fortalt med samme intensitet som hans internasjonale gjennombrudd, Et helt liv, er Seethalers Tobakkshandleren en dypt bevegende fortelling om vanlige liv som blir sterkt påvirket av Det tredje rikets herjinger.

Til toppen

Andre utgaver

The tobacconist
Engelsk Heftet 2017
Tobakkshandleren
Bokmål Ebok 2017
Tobakkshandleren
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Robert Seethaler: