Tjuendedagen (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 299
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203195655
Omtale Tjuendedagen

Flytende kjærlighet

Et ektepar involverer seg med en tredjeperson, og innleder en tilsynelatende frigjørende lek med ham. I løpet av tjue dager utvikler de tre et forhold, og kanskje en annen måte å forstå hverandre og kjærligheten på.

På en studenthybel i 1985 bestemmer en ung forfatterspire seg for å ta livet av seg. Tjue år senere blir hun oppsøkt av en gammel bekjent som trodde at hun var død. Først da begynner hun å skrive.
      Hva skjer når drømmen om frihetens rike fordrives fra samfunnet og inn i den enkelte, helt inn i den enkeltes kropp? Og hva om det å realisere seg selv bare betyr å selge seg billig? Tjuendedagen er en roman om private øyeblikk som blir gjort offentlige og om offentlige tjenester som blir privatisert, om norsk selvforståelse slik den ytrer seg gjennom seksualitet.
      Tjuendedagen er en original og alternativ kjærlighetsroman.

Til toppen

Om forfatter Geir Gulliksen

Geir Gulliksen er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986,og er først og fremst kjent som lyriker, men har også skrevet essays, skuespill, romaner og barnebøker. De seneste utgivelsene er Poetokrati (essay 2003) og Kanskje, kanskje ikke (fortelling for barn 2003), In vivo (roman 2004), Se på meg nå (lyrikk 2005), Hannu, Hannu (ungdomsroman 2006) og Et ansikt som minner om norsk politikk (lyrikk 2008) og Tjuendedagen (roman 2009).

Til toppen