Til barnets beste (Heftet)

krim

Serie: Maria Just 1

Forfatter:

og

Jan Chr. Næss (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 485
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: For barnets bedste
Oversatt av: Næss, Jan Chr.
Serie: Maria Just
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205565197
Omtale Til barnets beste
«Forfatterne briljerer med en sjangerbeherskelse og en teft for cliffhangere og spenningskurver som er sjelden hos debutanter.»
Berlingske Bare noen dager inn i et nytt år blir Røde Kors’ kontroversielle generalsekretær funnet drept på Østerbro i København. Drapet sender rystelser av sjokk og skadefryd gjennom både medier og politisk ledelse.
    
Like i nærheten er historiker Maria Just i ferd med å forberede en ny utstilling på Politimuseet. Ved en tilfeldighet finner hun en mulig forbindelse mellom drapet på generalsekretæren og et uoppklart dobbeltdrap i 1968.
   
Politietterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin er under hardt press fra egne sjefer og regjeringen. Marias tips om at drapet har forbindelser til dobbeltdrapet i 1968, har de ingen tro på. Deres etterforskning peker i retning av et politisk motiv.
    
Men Maria gir ikke opp. Saken fra 1968 har vekket både et nasjonalt og personlig traume til live. Maria nøster i tråder som fører til landets mektigste elite og et skammelig kapittel i Danmarks historie.

Til toppen

Andre utgaver

Til barnets beste
Bokmål Innbundet 2021
Til barnets beste
Bokmål Ebok 2021
Til barnets beste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien