Thinnai (Heftet)

en fortelling

Forfatter:

Synneve Sundby (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 171
Forlag: Camino forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le thinnai
Oversatt av: Sundby, Synneve
ISBN/EAN: 9788293867319
Omtale Thinnai
Hva er vel et menneske uten sine røtter, sitt eget språk og tradisjoner? Og hvem knytter hver og en av oss som individer til verden, om ikke forfedrene våre?

Det står ikke om arbeiderdistriktet Kurusukuppam i Puducherrys turistbrosjyrer. Her er innbyggerne en forunderlig blanding av kreolere, kolonialkrigsveteraner, stolte kommunister og franske borgere som aldri har forlatt India. Her lever hverdagstragedie, melodramatikk og et urokkelig, absurd fremtidshåp side om side.

Men livet i Kurusukuppam blir snudd på hodet med ankomsten til Gilbert Thaata, en medtatt franskmann som tydelig har vært ute for et hardt liv. Gilbert Thaata slår seg ned på fortellerens veranda, hans thinnai, og begynner å tjene sin kost og losji ved å fortelle historien om familiens vekst og fall som vokterne av en mystisk diamant, Sita-steinen. Den forunderlige fortellingen strekker seg over århundrene og omfatter historien til Frankrikes koloniale arv i India. Så betatt er tilhørerne hans at de ikke kan la være å spørre - hvem er denne gamle mannen og hvordan havnet han i en slik ulykke?

Thinnai er en usedvanlig vakker og fantasirik roman om Frankrikes ukjente koloniarv i India.

Til toppen

Andre utgaver

Thinnai
Bokmål Ebok 2023