Synkere og svevere (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202313722
Omtale Synkere og svevere

I Synkere og svevere møter vi mennesker som har opplevd uhørte fenomener, som har vært ute for personer med de mest sensasjonelle egenskaper. Hittil har de valgt tausheten. Nå kommer de med sine fortellinger.

«Noe av det mest fantastiske jeg fikk høre da jeg gikk på barneskolen, var at det finnes mennesker med en slags sykdom som gjør at de plutselig brenner opp innenfra. Når man minst venter det, kanskje mens man står og snakker med dem, kan de ta fyr og raskt fortæres av flammene. Hva om det virkelig var noe i det? I fortellinger om guddommelige åpenbaringer er det ofte ild til stede. Den hellige ånd kom ned på jorden i form av ildtunger. Gud talte til Moses i en brennende busk. Kanskje «busken» egentlig var et menneske. Kanskje Gud eller andre høyere makter bruker slike mennesker ­– de selvantennelige – som profetiske medier: I en voldsom energiutladning overfører de den guddommelige kunnskapen. Så bare fordufter de. Asken faller ned på bakken; røyken snor seg mot himmelen. De som har vært vitne til selvantenningen, forteller det sjelden videre. De er blitt de illuminerte, lysbærerne – ildsjeler som går omkring med en hemmelig viten og som skal styrte om på verdens orden.»

Til toppen

Andre utgaver

Synkere og svevere
Bokmål Ebok 2011
Synkere og svevere
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Thomas Lundbo:

Om forfatter Thomas Lundbo

Thomas Lundbo (f. 1971) er forfatter og oversetter. Han debuterte i 2006 med den kritikerroste prosasamlingen Det som blir igjen. Synkere og svevere er hans andre bok.

Til toppen