Stumme skrik (Heftet)

Serie: Thomas av Boueberge og Petter Hortten 6

Forfatter:

Kin Wessel (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 572
Illustratør: Wessel, Kin
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Thomas av Boueberge og Petter Hortten
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788203356117
Omtale Stumme skrik
København 1705
Andreas Bødker blir funnet hengt i et kastanjetre. Tauet er bundet i håret hans, og det er et grotesk syn som møter Thomas av Boueberge og hans assistent Petter Hortten når de skal besiktige den døde i treet. Husmannssønn Hans Kiær blir arrestert for drapet - kroverten på Tre Hiorter kan nemlig fortelle at Bødker og Kiær hadde drukket tett hele kvelden og forlatt vertshuset sammen.

Men dette er bare starten på et dramatisk år i den dansk-norske hovedstaden. En student blir skutt ved en Hercules-statue. En borgermester blir spiddet på en statue på Kongens Nytorv. Ved siden av statuen svinger en mann vilt på en bloddryppende, svensk sabel og hveser så blodet spruter - tungen hans er skåret ut. Er han en svensk soldat på drapsoppdrag? Byens folk blir skremt, og etter mange kriger er svenskene lette å hate. Snart jaktes det på svensker i hele København, og til og med norske Petter Hortten føler seg utrygg. Norsk eller svensk - det låter likt i sinte danske ører.

"Stumme skrik" er den sjette boken om de to heltene, professor Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten. Om "Stumme skrik":

"Historisk røverroman (...) Stor historisk kunnskap i spennende format. (...) glimrende underhodning."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

"En ung Ludvig Holberg og enda yngre Petter Wessel er representert i et frodig persongalleri i en stadig bedre bokserie. (...) Det er merkelig at denne serien ikke har et større publikum i Norge - og i Danmark."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (terningkast 5)

"Rikholdig dansketidskrim. (...) en kriminalhistorie med kulturhistorisk innpakning. Forfatterens stoff- og kunnskapstilfang er stort, men nettopp at han boltrer seg i tids-, steds- og personbeskrivelsene, gir romanen et løft. Ikke minst når han på besnærende vis fletter inn to høyst reelle personligheter fra norsk historie."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad (terningkast 5)

"Kurt Aust er en krimforfatter som fortjener mange lesere. (...) Det er vanskelig å si noe negativt om Kurt Austs historiske krimromaner. De er så grundige og gjennomarbeidet, og de er skrevet med et så stort engasjement og en så stor interesse for den epoken de utspiller seg i (...) at de alltid etterlater i hvert fall denne leseren i en slags stum beundring over hvordan det i det hele tatt er mulig. (...) Å følge (Thomas av Boueberge) og Petter Horttens skarpe resonnementer helt til bokas siste sider var for denne leseren en ubetinget fornøyelse."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Kongelig krim (...) Kurt Aust har fått både skryt og heder for sine historiske krimromaner om professor Thomas av Boueberge og hans assistent Petter Hortten. Både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for beste skandinaviske krimroman. Det er veldig fortjent. (...) Rett etter denne boken, leste jeg Jo Nesbøs «Politi». «Stumme skrik» har den samme sidesnuerkvaliteten - en bare må snu en side til og lese videre. Handlingen raser fort og gledelig av sted. (...) «Stumme skrik» er feit og god. Den føles som en behaglig gammel genser en gleder seg til å ta på, når det er lesetid."
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

"Kurt Aust har skapt sin egen sjanger med historiske krim, og årets bok er den sjette i serien fra København rundt 1700. Det er en roman med atskillige groteske elementer, men samtidig med historisk kunnskap og stor fortellerglede."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, Fem krim på topp

"... Kurt Austs historisk funderte krimprosjekter etterlater likevel en genuin følelse av å ha vært med på en annerledes og forfriskende reise inn i et særdeles opptråkket landskap. (...) Et gjennomgående og tilsynelatende uanstrengt kvalitetstrekk er den tett sansede og fysisk følbare levendegjøringen av romanens handlingsrom."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Stumme skrik
Bokmål Ebok 2013
Stumme skrik
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Kurt Aust:

Bøker i serien