Sting på ting (Innbundet)

Forfatter:

Kaja Kvernbakken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The hand stiched surface
Oversatt av: Kvernbakken, Kaja
ISBN/EAN: 9788202573713
Omtale Sting på ting

Alt blir finere med sting!

Dette er boka for deg som ønsker et håndarbeid du kan ta med deg over alt. Alt du trenger er nål og tråd. Her er det lettfattelige forklaringer og gode illustrasjoner på de vanligste broderistingene. Du finner mange fine eksempler på hvordan du kan variere innenfor hvert enkelt sting og i kombinasjon med andre broderisting. Det er utrolig hvor mye et uttrykk forandrer seg når du velger et kortere eller lengre sting, og et mønster ser helt annerledes ut når du har stingene i system enn om du velger å sy de tilfeldig rundt. Bare se selv!

Slik bruker du stingene
Alle de ulike stingene er enkelt vist med gode illustrasjoner i tillegg til fotografier som viser variasjoner innenfor hvert sting. Det er fascinerende å se hvor stor forskjell noe så enkelt kan gjøre.

Du kan brodere på alt!
Du finner en god oversikt over utstyret du vil trenge. Det viktigste er tråden, og det er mange ulike særegenheter på for eksempel moulinégarn, perlegarn og lintråd det kan være fint å være klar over. Når det gjelder nåler er det flere å velge blant her også. Spiss eller butt blant annet. Og du skal gjerne brodere på noe, et stoff eller papir. Tråd, nål og underlag har alle noe å si for resultatet. Tips og triks fra en erfaren broderer, gjør at du lett kan lykkes med prosjektene dine. 

I tillegg til nål, tråd og stoff eller papir, kan du gjerne ha mer i broderiskrinet ditt. Brodersaks, broderirammer, knappenåler, merkepenner og vannløselig plast. Dette er flere gode hjelpemidler som gjør brodering til en lek. På side 6 og 7 finner du noe som kan hjelpe deg på vei.

Brodering er bra for deg
Du kan bruke fine sting til både pynt og som reparasjon. Lag noe fint til å henge på veggen, et kort du vil gi bort, og bruksgjenstander som puter og koppeunderlag. I boka lærer du de forskjellige stingene og ser hvordan de forandrer seg når du bruker ulik tråd og underlag, og hvordan de ulike fargene virker i et broderi. Når du kombinerer størrelser på stingene, farger på tråden og ulike sting, skaper du noe helt unik hver eneste gang. Og la deg inspirere av former du ser rundt deg - lær hvordan du lager ditt eget broderimønster.
Et par sting på et jakkeslag eller et takkekort gir en struktur og et uttrykk som begeistrer og gjør det-lille-ekstra, både når du broderer og når du bruker det.

 

Til toppen