Spilleren (Innbundet)

På innsiden av invasjonen som rystet verden og gjorde Volodymyr Zelenskyj til en leder

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Showman: Inside the Invasion That Shook the World and Made a Leader of Volodymyr Zelensky
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202791759
Omtale Spilleren

Den første innsideberetningen om den russiske invasjonen av Ukraina.

Den anerkjente journalisten Simon Shuster har fått unik tilgang til Volodymyr Zelenskyj og forteller om hans liv og om hvordan han har ledet Ukraina i krigstid. Han har vært med Zelenskyj i garderoben før komishowene hans i Ukraina til de gjørmete skyttergravene i krigen mot Russland, og han har hatt dusinvis av intervjuer med ham, hans kone, venner og fiender, samt rådgivere, ministre og militærsjefer. Spilleren forteller en nærgående og øyeåpnende historie om hvordan presidenten gikk fra å være slapstick-skuespiller til et symbol på motstandskraft, og boken avslører hvordan han klarte å samle verdens demokratier bak saken sin.

Bokens tidlige kapitler gir den første detaljerte beretningen om Zelenskyjs liv i en atombunker i de første ukene av invasjonen og omstendighetene rundt hans kones flukt i sikkerhet med barna deres. Senere, mens russerne trekker seg tilbake fra Kyiv, ser vi Zelenskyj og teamet hans komme ut av bunkeren og lede Ukraina i en serie med avgjørende seire. Resultatet er et medrivende, nærgående bilde av invasjonen slik den oppleves av nasjonens leder og usannsynlige helt.

Med et åpent blikk på presidentens tidlige fiaskoer som fredsstifter og hans vilje til å legge lokk på politisk dissens, gir boken et komplekst bilde av en mann som kjemper for å bryte det han ser på som en historisk syklus av undertrykkelse som startet generasjoner før han ble født. Selv mens krigen pågår, legger Zelenskyj ut om sin visjon for landets fremtidige kurs og demonstrerer gjennom handlinger sin strategi for å motarbeide russerne og holde Vesten på sin side.

Øyenvitneskildringen Spilleren gir et viktig perspektiv på krigen som definerer vår tid. Som en studie i lederskap og et menneskes besluttsomhet, er den tidløs og universell.

  • Simon Shuster, korrespondent for Time Magazine, har skrevet den definitive beretningen om Volodymyr Zelenskyj og den russiske invasjonen av Ukraina.

  • Shuster har hatt unik tilgang til Volodymyr Zelenskyj og hans nærmeste familie og politiske rådgivere.

  • Fortellingen er skrevet fra innsiden av presidentpalasset i Kyiv.

Til toppen

Andre utgaver

Spilleren
Bokmål Ebok 2024
Spilleren - På innsiden av invasjonen som rystet verden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024