Speilenes bok (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Speilenes bok er en elegant og medrivende thriller om det vi forteller, det vi holder skjult og det vi vil gjøre hva som helst for at ikke skal komme til overflaten.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book of mirrors
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202517557
Omtale Speilenes bok

Rumensk økonom og stjerneforfatter skaper bølger i internasjonal forlagsbransje

Litterær agent Peter Katz får et uferdig manus i posten. Det heter Speilenes bok og Katz syns det er lovende med en original ide og stemme. Forfatteren, Richard Flynn, har skrevet en memoir om sin tid som student ved Princeton på slutten av åttitallet. I den forteller han om forholdet han hadde til protegeen til den berømte professoren Joseph Wieder. Rett før jul i 1987 blir Wieder brutalt myrdet i sitt eget hjem. Mordet blir aldri oppklart. Nå, tjuefem år seinere har Katz mistanke om at Flynn bruker anledningen til i boks form å tilstå mordet eller å avsløre en morder.

Men manuset er ikke komplett, og da Katz oppsøker forfatteren kommer han akkurat for seint. Flynn er død av sykdom og kona hans har ingen anelse om hvor resten av manuset kan befinne seg. Men nå har Katz fått blod på tann, han leier en gravejournalist til å forsøke å finne ut hva som egentlig skjedde, nå skal det ble en true crime utgave av memoiren. Journalisten finner frem til politimannen som etterforsket saken. Roy Freeman gjorde en dårlig jobb for femogtjue år siden, det vet han, han var full og deprimert under hele etterforskningen, og nå har han akkurat fått vite at han er i ferd med å utvikle alzheimer. Dermed bestemmer Freeman seg for å komme til bunns i saken, før han blir for syk og når han begynner å stille spørsmål nærmer han seg raskt sannheten på en historie som har vært begravd i nær på en mannsalder, eller gjør han egentlig det?

Selv sier Chirovici at han kaller det en whydoneit, fordi han syns at etter 300 sider har leseren krav på å få vite mer enn hvem som har utført en forbrytelse, man skal vite hvorfor. Speilenes bok er en elegant og medrivende thriller om det vi forteller, det vi holder skjult og det vi vil gjøre hva som helst for at ikke skal komme til overflaten.

Til toppen

Løgnaktige speilbilder - Rumensk forfatter med suveren skildring av gåtefullt mord.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Andre utgaver

Speilenes bok
Bokmål Ebok 2017
Speilenes bok
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Speilenes bok

«Intelligent og raffinert – en krim fortalt som et Picasso-maleri. Varmt anbefalt.»
Lee Child

«Oversettelsen til norsk synes plettfri og tar godt vare på den litt tørre, omstendelige, men likevel besnærende stilen.(...) intelligent krim med raffinert snert der menneskers upålitelighet spiller hovedrollen.»
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

«Dette er en glitrende god spenningsroman, med et fascinerende bakgrunnsmiljø og med et persongalleri hvor de fleste sosiale samfunnslag er involvert, helst med mennesker som langt fra er stereotype.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Velskrevet tradisjonell krim med fint språk og spennende plot. (...) Anbefales på det sterkeste.»
Iza Zimorska, Den kriminelle bokverden

«En liten juvel av en bok. Denne kan du trygt ta med deg i påskesekken.»
Anita Ness, Artemisias verden

Til toppen

Om forfatter E. O. Chirovici

E.O. Chirovici er født i Transilvania i en rumensk-ungarsk-tysk familie. Han debuterte på rumensk med noveller, og hans første roman, Masacrul, solgte over 100.000 eksemplarer på rumensk. Han har jobbet som journalist i en årrekke, først som leder av en velrennomert avis, deretter som leder av en stor tvkanal. Han har skrevet på heltid siden 2013, og bor nå i Brussel. Speilenes bok er den første romanen Chirovici har skrevet på engelsk, og den er under utgivelse i 38 land.

Til toppen