Sorte enker - er de giftige? (Heftet)

Serie: New Mexico-krim 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 348
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
Serie: New Mexico-krim
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788230013847
Omtale Sorte enker - er de giftige?
Døra til den lille kafeen i Laguna Pueblo, New Mexico, ble plutselig revet opp, og to menn stormet inn. De hadde masker, men man kunne se at de ikke var indianere, men hvite. En av dem pekte på Francesco og James, og skrek: «Dere to går bort i hjørnet der. Vi vil prate med dere. Resten forlater kafeen, ellers blir dere skutt».
Alle utenom Francesco og James løp ut, men de så seg urolig tilbake på de to vennene sine. Etter en stund hørte de fire skudd. De maskerte mennene kom løpende ut, forsvant inn i en sølvfarget bil, og kjørte i vill fart ut av puebloen. Da Marie, Simon og Felipe styrtet tilbake inn i kafeen, fikk de se et gruoppvekkende syn. Francesco og James lå på gulvet, blodige, og døde. Ansiktene dere var blitt maltraktert, munnene malt mørk røde, og kinnene og pannen hadde fått sorte striper.

Politisjef Maurice Mendoza fra politiet i Laguna og Acoma, og sjef for mordkommisjonen Peter Yorke og hans detektiv Ana Gonzales ved politiet i Albuquerque, har fått en vanskelig sak. Den viser seg også å kanskje ha en sammenheng med en voldtekt av en ung indiansk kvinne og senere mordet på en hvit kvinne. Er motivet for disse forbrytelsene personlig, eller er det en «hate crime», hat mot en annen rase, religion, eller gruppe? Ligger hat mot indianere generelt bak disse forbrytelsene, og er forbryterne hvite?
Personene i boka kommer fra de tre kulturene i New Mexico, den indianske, den latinamerikanske, og den hvite..

Om forfatteren
Åsebrit Sundquist har hovedfag i engelsk og er Dr. philos. i litteraturvitenskap, fra Oslo Universitet. Hun har publisert fire fagbøker og mange artikler om indiansk, latinamerikansk og samisk skjønnlitteratur. Alle de fire bøkene og artiklene er skrevet på engelsk. I 2014 kom hennes første bok på norsk, «Fire kvinner og noen forbrytelser i New Mexico» (Kolofon Forlag).

Til toppen

Flere bøker av Åsebrit Sundquist:

Bøker i serien