Skjulte dyp (Heftet)

Forfatter:

Finn B. Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 429
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: De största vatten
Oversatt av: Larsen, Finn B.
ISBN/EAN: 9788204141354
Omtale Skjulte dyp

Dette er Arne Dahls fjerde frittstående kriminalroman på norsk om Paul Hjelm og A-gruppen.

På et kummerlig kjøkken i en forstad sitter fem utvisningstruede afrikanere. Et øyeblikk etter er de bare fire. Nesten samtidig tar en innbruddstyv seg inn i en leilighet på Södermalm i Stockholm. Det blir ikke noe helt vanlig innbrudd.

Idet disse dørene går opp, feier en stank av forråtnelse og gamle minner inn over politiets A-gruppe. Ikke minst treffer den kriminalinspektør Kerstin Holm, som blir mer involvert enn hun setter pris på. Mot sin vilje tvinges hun til å nærme seg skjulte ting i sin fortid.

 

Det er spennende, det er krevende og innimellom nesten vakkert.
- Dagens Nyheter

Til toppen

Om forfatter Arne Dahl

Hvem som skjulte seg bak pseudonymet Arne Dahl, var lenge en gåte. Spekulasjonene var mange, men da halvparten av de planlagte ti bøkene om Paul Hjelm og A-gruppen var skrevet, tonet et kjent ansikt frem fra skyggene. Det tilhørte forfatteren Jan Arnald.

Jan Arnald (f. 1963) er forfatter, kritiker og redaktør. Under eget navn har han bl.a. gitt ut romanen Barbarer (2001), novellesamlingen Kle i ord (1997) og Artur Lundkvist-studien Genrernas tyranni (1995). Han er redaktør for de svenske tidsskriftene Artes og Aiolos.

Arne Dahl er blitt sidestilt med Mankell, Nesser og Sjöwall/Wahlöö, og har fått strålende mottakelse i både svensk og norsk presse. Bøkene hans kommer ut i tolv land.

Til toppen