Skjult trussel (Innbundet)

Forfatter:

Gry Sønsteng (Oversetter)

Slaughter legger ingenting imellom når hun utforsker kriminelles syke profiler. Hun våger seg lenger inn i de mørkeste sidene av menneskesinnet enn de aller fleste av krimkollegaene sine. Likevel beskriver hun ikke helvete for helvetes egen skyld. Denne kraftpakken av en fortelling er ganske enkelt en Slaughtersk maktdemonstrasjon av krim på sitt beste. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Unseen
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788202491260
Omtale Skjult trussel

Nådeløst og nødvendig

Karin Slaughter har en helt egen evne til å gripe fatt i deg fra aller første side, og du slipper ikke unna i Skjult trussel heller. Dette er nådeløst og besettende, skummelt og hjerteskjærende, og absolutt ikke krim for sarte sjeler.

Slaughter legger ingenting imellom når hun utforsker kriminelles syke profiler. Hun våger seg lenger inn i de mørkeste sidene av menneskesinnet enn de aller fleste av krimkollegaene sine. Likevel beskriver hun ikke helvete for helvetes egen skyld. Denne kraftpakken av en fortelling er ganske enkelt en Slaughtersk maktdemonstrasjon av krim på sitt beste.   

Den skjulte sannheten

To kriminelle bryter seg inn hos og går til brutalt angrep på politikvinnen Lena Adams og hennes ektemann og politikollega Jared. Jared blir livstruende skadd, og Lena er i ferd med å forsvare seg mot en av gjerningsmennene med en hammer da enda en skurk entrer scenen, nemlig Will Trent, helten fra Karin Slaughters lovpriste seriekrim!

Hvorfor går de to kriminelle så brutalt til verks mot politiet, og hva i all verden har skjedd med Will Trent?
Karin Slaughter har klippekort på bestselgerlisten til New York Times. Hennes nye roman er intet unntak. Skjult trussel er rett og slett kvalitetskrim tvers igjennom.

En magnet for trøbbel
Will Trent har gått undercover. Nå er han brutale Bill Black, rir på en Harley-Davidson og prøver å skaffe informasjon politiet kan bruke i en aksjon mot Big Whitey. Whitey er en sleip mesterhjerne av en gangster fra Florida som nå vil ta seg inn i Georgia. Wills kollegaer vet ikke at Will er gått undercover, og han er konstant truet av politiets aksjoner. Ikke engang kvinnen han elsker, legen Sara Linton, vet om oppdraget hans, men når hun besøker stesønnen Jared på sykehuset, blir hun uunngåelig en del av dramaet. Sara har i mange år ment at Lena Adams hadde delvis skyld i drapet på mannen hennes. Lena er rett og slett en magnet for trøbbel. Nå er Sara overbevist om at Lena også er delvis ansvarlig for at Jared ligger i koma.
 
Heftig lidenskap og ekte kjærlighet
Det tok fire bøker før Will og Sara endelig ble kjærester (selv om han fortsatt teknisk sett er gift med en annen). Mange vonde ting fra fortiden gjør forholdet skjørt, men du vil ikke at det skal bli slutt, du vil ikke, for dette er et av de virkelig fascinerende kjærlighetsforholdene i krimlitteraturens elitedivisjon. Det er heftig lidenskap, men også ekte kjærlighet. Will lar idiotisk nok være å fortelle at han har gått undercover fordi han vet at Sara da blir redd for å miste ham. Når han også har vært involvert i seansen hvor Jared blir skutt, blir det helt umulig å si det som det er til Sara. En tragedie venter etter hvert som sannheten stiger til overflaten. Sara kan da umulig godta dette?

I ryggmargen
Slaughter knytter den neglebitende etterforskningen sammen med flere tilbakeblikk på en brutal razzia mot et narkokartell Lena ledet noen få dager før hun og ektemannen Jared ble angrepet. Du får flere svar i disse kapitlene. Etter hvert avdekker også Will viktig informasjon ved å risikere liv og helse i de aller verste miljøene. Spørsmålet er om de får tak i Big Whitey før Will blir avslørt. I denne jakten viser Slaughter fingerspissfølelse for et godt plot. Men først og fremst er det karakterene som fengsler deg som leser i Skjult trussel. Slaughter er raus når hun tegner sine portretter, lar være å fordømme de mest håpløse mangler og innfall, og det får både mennesker og handlinger til å virke gjenkjennelige og troverdige. Her er du inne i ryggmargen på karakterene. Konklusjonen er enkel. Denne kraftpakka av en krimroman kan du bare ikke gå glipp av!

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Skjult trussel
Bokmål Ebok 2015
Skjult trussel
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser Skjult trussel

«Karin Slaughter tar oss dypt inn i de mørke stedene andre romanforfattere ikke våger å gå.»
Tess Gerritsen, bestselgende krimforfatter

«Karin Slaughter er en av Amerikas beste krimforfattere.»
Washington Post

«De som allerede er tilhengere av serien har noe å glede seg til, og nye lesere av Slaughters bøker vil finne en ny besettelse.»
Library Journal

«En absolutt mester.»
Chicago Tribune

«Det mangslungne plottet og de sjokkerende avsløringene minner leseren på hvorfor Slaughter er og blir en dominerende stemme innen krimsjangeren.
Publishers Weekly

«Historien Slaughter vever sammen vil ikke bli glemt med det første.»
Associated Press

«Slaughter er en av de mest engasjerende forfatterne på krimfeltet i dag.»
Sunday Express

«Kriminallitteratur på sitt beste.»
Michael Connelly, forfatter

«En av de modigste thrillerforfatterne av i dag.»
Tess Gerritsen, forfatter

«Vil både glede og overraske selv den mest blaserte tilhengeren av spenningslitteratur.»
Associated Press

«Slaughter vil ha deg til å sitte på stolkanten i spenning.»
Seattle Post-Intelligencer

Til toppen

Utdrag

Will hadde sittet i bilen utenfor Grady Hospital da Sara ringte. Han hadde aldri vært den personen noen ringte først, men når noe opprørende skjedde, tenkte Sara øyensynlig på ham. Hun gråt og måtte stanse flere ganger før hun fikk fortalt hele historien. Hun kunne ikke vite at Will allerede visste hva som hadde skjedd, at han kunne ha fylt inn noen detaljer.
   Jared var blitt skutt.
   Livet hans hang i en tynn tråd.
   Lena var involvert på en eller annen måte.
   Will hadde bare stirret tomt ut gjennom frontruten mens han hørte på at Sara forsøkte å forklare hva som var hendt. Han så for seg bildet av Lena på det lille soverommet. Halvnaken og full av blod. Han hadde løpt nedover gangen, fylt av panikk. Det var som å se en video i sakte film. Lena som kjørte kneet i ryggen på mannen før hun hevet hammeren over hodet. Det virket som om filmen gikk enda saktere da hun slo til med hammeren den første gangen. Det var som om gangen ble lengre. Det kjentes som om han løp oppover en sanddyne. Han kom nærmere, men det virket som om hvert
skritt gjorde at han løp bakover.
   Sara visste ingenting av dette. Hun visste bare at Jared var blitt skutt. At Lena Adams nok en gang befant seg like ved da et godt menneske ble rammet. Det hadde skjedd med ektemannen hennes for fem år siden, og nå hadde det skjedd med sønnen hans.
Det var ikke annet å vente enn at Sara kunne tro at det ville skje med Will også.
    Det mest frustrerende var at han hadde dratt til sykehuset i morges for å fortelle henne alt. Han skulle fortelle at han hadde løyet om oppdraget fordi han ikke ville at hun skulle bli bekymret. Og så måtte han lyve om hvor han jobbet, så hun ikke skulle finne det ut. Han måtte fortsette å lyve helt til det gikk opp for ham at det hadde vært enklere å fortelle henne det hele fra begynnelsen av.
   Men da han så henne stå ved resepsjonen til sykepleierne, hadde han mistet motet. Eller rettere sagt – han hadde mistet pusten. Det var ikke noe nytt. I den siste tiden føltes det som om Sara Linton bokstavelig talt tok pusten fra ham når han så henne. Det kunne ikke være sunt for hjernen hans. Den fikk ikke nok oksygen. Det måtte være derfor han hadde endt opp på kne foran henne og kysset henne som om de aldri kom til å se hverandre igjen, i stedet for å tilstå.
   Det var en mulighet for at de aldri kom til å se hverandre igjen. Will var smertelig klar over det svake grepet han hadde når det gjaldt situasjonen.

Til toppen

Om forfatter Karin Slaughter

Karin Slaughter vokste opp i en liten by i Georgia og har skrevet siden hun var barn. Washington Post beskriver henne som en av de beste krimforfatterne i USA. Thrillerne hennes ligger stadig på Times’ bestselgerlister og er trykket i store opplag også i Norge.

Til toppen