Skappelglede (Innbundet)

Spinnvill strikk i myk norsk ull

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202759858
Omtale Skappelglede

Strikk - i myk, norsk ull

Hele Norges Dorthe Skappel er endelig tilbake med ny og uimotståelig strikkebok! Du får 30 nye oppskrifter i ulike teknikker. Oppskriftene i Skappelglede har enkle og tydelige beskrivelser, og passer for både nybegynnere og viderekomne.

Flust av favoritter
I boka får du både lettstrikket og mer utfordrende design, og oppskrifter med fletter, mønstre og double knit stitch. Plaggene strikkes i herlige farger og i bærekraftig, myk norsk ull. Samtlige mønstre har den lille, velkjente «Skappel-twisten» som har gjort Dorthes strikk til høyt elskede plagg for kvinner i alle aldre. Du finner romslige gensere i flere lengder, til både mann og dame, og dessuten en deilig vest og en herlig jakke.

Den spennende teknikken double knit stitch gjør at du får to plagg i ett! Jeg har latt meg inspirere av både rosemaling, grafiske mønstre og bokstaver. Du strikker med to ulike farger på for- og baksiden av plagget, slik at du kan bruke plagget på begge sider. En QR-kode viser deg hvordan. 

Bli med inn i det vakre, lekne Skappel-universet og la deg inspirere av høstens herligste strikkebok. Vi lover timevis med strikkeglede i de tusen hjem.

 


Dorthe Skappel er en populær programleder og kjent for å lede underholdningsmagasinet God kveld Norge og TV-prisutdelingen Gullruten – og for sin deltakelse i Farmen. Hun er levende opptatt av strikking og strikkedesign og har stor suksess med egne oppskrifter. Dorthe ønsker å formidle at det ikke er vanskelig å strikke og at alle kan føle på gleden ved å ha en selvstrikket genser. Hun har skrevet fem strikkebøker: Skappelstrikk (2014), Mer Skappelstrikk (2015), Klart du kan (2016), SKAPPEL med kjærlighet for strikk (2018) og Skappelglede (2022).

«Er det noe som er viktig å ta vare på, så er det strikkearven vår.»
Dorthe Skappel

 

Jeg har latt meg inspirere av både rosemaling, grafiske mønstre og bokstaver.

1. ULL ER EN ALLSIDIG FIBER Den norske ulla er kjent for sin gode spenst, slitestyrke og glans.

2. ULL ER EN 100 % NATURLIG, FORNYBAR OG BIOLOGISK NEDBRYTBAR FIBER

3. ULL ER TEMPERATURREGULERENDE

4. ULL ER MOTSTANDSDYKTIG MOT LUKT

5. ULL ER LETT Å HOLDE REN

6. ULL BIDRAR TIL ET BEDRE INNEKLIMA

7. ULL HAR LANG LEVETID OG KAN GJENBRUKES OG GJENVINNES

Kilde: Norilia

Til toppen

Flere bøker av Dorthe Skappel:

Utdrag

Fra forordet:

«Innimellom ser man ikke skogen for bare trær.»
Det er et gammelt uttrykk som benyttes når man ikke ser helheten, men blir oppslukt av en liten detalj. For jeg så rett og slett ikke verdien i sauen fra mitt eget land i glansen fra alpakkaen. Det måtte en pandemi til. Da covid-19 slo til med full kraft og all import av alpakkaull fra Peru ble nærmest umulig, måtte vi åpne øynene og vende blikket hjemover.

I min barndom var sauens ull synonymt med kløende, stikkende garn. Heldigvis har mye skjedd siden jeg fikk utslett i mammas hjemmestrikkede restegarngensere.

Lamullgarnet som er brukt for å utvikle de tre Skappelgarn-kvalitetene i denne boken, er både mykt og behagelig. Og fremdeles med ullas egenskaper i behold. Sauens ull er nemlig perfekt for vårt klima, og tåler mye bedre å bli utsatt for en snøbyge eller lett sommerregn.

På jakt etter den beste ulla fant vi enormt mye stolthet blant sauebønder i Norge. Dyrene får gå ute på enga i friskt gress og blir ivaretatt etter alle kunstens regler. Sauens ull er nesten som vårt eget hår. Har du det bra i livet og spiser sunt, variert og næringsrikt, så merkes det på både styrken og glansen i håret. Det samme gjelder ulla fra sauen. På forsiden av denne boken står jeg avbildet med et nydelig lite kopplam. Tillitsfullt og tilfreds hviler det i armene mine etter å ha fått en litt hard start på livet. Kopplam er lam som av en eller annen grunn frastøtes av moren, og vil ikke overleve om ikke bonden gir flaske med nærende melk. Derfor blir de også veldig tamme, for den som mater blir for lammet en ny mamma.

Da vi skulle lage denne boken, var det egentlig kopplammet Gilbert som skulle få være med på forsiden. Han ble beskrevet av matmor som en usedvanlig blid og livsglad liten fyr med mye personlighet. Men han hadde hatt det så fint hos bonde Lise at han rett og slett var blitt for tung til å sitte på armen. Du finner ham på side 97 med blått silkebånd.

Det er ikke noe galt med hverken mohair-, kasjmir- eller alpakkagarn, men jeg er nesten flau over å innrømme at jeg hadde så lite kunnskap om vår egen ressurs at jeg overså verdien i sauene som bokstavelig talt hoppet rundt bena mine. Derfor er denne boken dedisert til kopplammet Gilbert.

- Dorthe Skappel

Til toppen