Sekten på Tåkøy (Heftet)

Serie: ViaTerra 1

Forfatter:

Jørn Roeim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 533
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sekten på Dimön
Oversatt av: Roeim, Jørn
Serie: ViaTerra
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205517899
Omtale Sekten på Tåkøy
Sekten på Tåkøy er den første boken i en trilogi. På en vindfull og tåkete øy i den svenske skjærgården har en New Age-bevegelse slått seg ned på en stor eiendom. Deres karismatiske leder, Franz Oswald, har utviklet en livsfilosofi, kalt ViaTerra. Hensikten er å gjenopprette sjelens ro og kroppens naturlige balanse. Bevegelsen har en sterk tiltrekningskraft på kjendiser og mennesker i maktposisjoner. Sofia Bauman, som akkurat er ferdig med universitetsutdannelsen sin, blir fascinert av Oswalds filosofi. Hun er usikker på hva hun vil gjøre med livet sitt, og sjarmert av Oswald aksepterer hun tilbudet hans om en bibliotekarstilling. Etter hvert oppdager hun at det foregår mye som ikke tåler dagens lys, og hun lurer på om hun er blitt dratt inn i en sekt. Hun angrer på at hun tok jobben, og ønsker å dra hjem, men Oswald styrer med jernhånd, og det er satt opp elektrisk gjerde rundt hele eiendommen. Veien tilbake til et normalt liv blir langsomt til et mareritt. For ingen har noensinne forlatt ViaTerra. «... en meget god og uhyggelig beskrivelse av hvordan mennesker blir hjernevasket i et isolert samfunn ... Legger vi til at forfatteren selv har vært medlem i scientologikirken i 25 år, frem til hun rømte i 2004, blir beskrivelsene enda mer troverdige.»
Liv Lysaker, LO Media «Spennende roman om svensk sekt i tåka.»
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad  «... pirrende lesning med tanke på tematikk og sammenlignbare, dramatiske hendelser i virkeligheten.»
Per Magne Midjo, Trønder-Avisa  «Det som gjør boken ekstra interessant er Lindsteins egen erfaring med sekter og flukten fra hennes tilværelse som sektmedlem.»
Ann Kristin Berg, My Criminal Mind

Til toppen

Andre utgaver

Sekten på Tåkøy
Bokmål Ebok 2017
Sekten på Tåkøy
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Bøker i serien