Sankta Psyko (Heftet)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 414
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sankta Psyko
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788205429673
Omtale Sankta Psyko
Ny kritikerrost krim fra Johan Theorin Johan Theorin bytter arena: Fra et forblåst ölandsk landskap tar han oss med til en mellomstor by på vestkysten.Hit kommer Jan Hauger for å jobbe som førskolepedagog. Men førskolen Glenna er ikke som andre førskoler. Den ligger på utsiden av muren til Sankta Patricia, med kallenavn Sankta Psyko, et sikkerhetsklarert sykehus der blant andre psykisk syke kriminelle blir behandlet. Glenna er Sankta Patricias egen førskole, der barn av pasienter går, slik at de innimellom kan få treffe foreldrene sine.Jan er en dyktig pedagog, men han har også hemmeligheter. Som hvorfor han ville arbeide akkurat ved Sankta Psyko. Og hva som egentlig hendte ni år tidligere, da lille William forsvant.Mens Jan vil inn i sykehuset, vil andre ut ... «... en svært velskrevet bok på alle måter.»
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad «På øverste hylle»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten «Sankta Psyko er blitt nok en fabelaktig krim, på høyde med den beste fra Ölands-kvartetten, Nattefokk. Velkomponert, klok og grusomt spennende.»
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv
(Anmeldelsen er basert på den svenske utgaven.) «Sankta Psyko - en pageturner i ordets rette forstand.»
Östran «Har du ennå ikke byttet til sparepærer, så er det på tide. Ikke bare for miljøets skyld. Sankta Psyko får deg til å ville sove med lyset på.»
Annelie Henrysson, Karlshamns Allehanda «En psykologisk fortelling der spenningen vokser for hver side, skikkelig gjennomarbeidet, og menneskenes ondskap kryper langs ryggraden. Johan Theorin er virkelig en av våre beste spenningsforfattere. Til og med uten Öland.»
Johanna Bisterska, VLT «Theorin vet at det ikke finnes enkle løsninger, og at det ikke går an å stenge inne alt som er ubehagelig. Et faktum som holdt meg våken under leselampen en hel natt.»
Karin Widegård, Göteborgs-Posten «Med Sankta Psyko viser Johan Theorin enda en gang at han er en av våre absolutt beste, mest originale og mest velformulerte spenningsforfattere, og at han også har ambisjoner om å gi skrekkongen John Ajvide Lindqvist en real kamp.»
Gunilla Wedding, Skånskan

Til toppen

… en svært velskrevet bok på alle måter

Sandefjords blad

Andre utgaver

Sankta Psyko
Bokmål Ebok 2012
Sankta Psyko
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012

Flere bøker av Johan Theorin: