Samtykket (Heftet)

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 175
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le consentement
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788249525058
Omtale Samtykket
Første gang hun møter G., den nesten 50 år gamle, berømte forfatteren, er hun 13 år. Snart begynner det å komme brev fra ham, noen ganger to om dagen. Oppmerksomheten bøter på tomrommet etter faren som har forlatt henne, jentas lengsel etter å bli sett. Hun forelsker seg, de innleder et forhold. Moren, det litterære miljøet - og etter hvert også politiet - ser en annen vei.

Grepet G. fester om jentas liv, blir stadig sterkere. Hun blir 14, 15, 16 og aner ikke lenger hvem hun er. Men hun vet at han skriver om henne, og om dem, i de svarte skinnbøkene sine. Notatene hans blir grunnlaget for mange utgivelser - groteskt forvridde fortellinger om forholdet deres, som hjemsøker henne langt inn i voksen alder.

Med 'Samtykket' går Vanessa Springora i rette med en kultur som i tiår har lukket øynene for overgrep mot barn. Denne fortellingen har bidratt til å endre Frankrike, både polemisk og juridisk.

"En rystende historie, nådeløst fortalt"
DAGBLADET

"Det er en rystende fortelling, aller mest idet den skildrer en hel kulturs svik"
DAGSAVISEN, ÅRETS 5 BESTE OVERSATTE BØKER

"den aller beste og viktigste boken jeg har lest i 2021"
NANCY ØVREHUS, STAVANGER AFTENBLAD, ÅRETS BESTE BØKER 2021

«en helt nødvendig bok å lese hvis du vil forstå ettervirkningene av seksuelt misbruk, og hva det innebærer å gi sitt faktiske samtykke"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV, ÅRETS BESTE BØKER 2021

«en rystende og svært god bok ... Boken er ikke rasende, som den kunne ha vært, men snarere godt gjennomtenkt, og drepende»
ERLEND LOE, AFTENPOSTEN

Til toppen

Andre utgaver

Consent
Engelsk Heftet 2021
Samtykket
Bokmål Innbundet 2021
Samtykket
Bokmål Ebok 2021