Samtaler med venner (Heftet)

Forfatter:

Tiril Broch Aakre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conversations with friends
Oversatt av: Aakre, Tiril Broch
ISBN/EAN: 9788202622275
Omtale Samtaler med venner

En skarp og humoristisk roman om to unge kvinners vennskap, om sex, løgn ambisjoner og voksenlivets selvbedrag.

Frances går på universitetet og har praksisplass hos en litterær agent i Dublin. Hennes beste venninne og tidligere kjæreste er den pene og selvopptatte Bobbi. De skriver poesi og opptrer sammen, og en kveld møter de fotografen Melissa og hennes mann, skuespilleren Nick. Den begavede, men distanserte Frances fascineres mot sin vilje av det eldre paret. Det som begynner som en uskyldig flørt med Nick, utvikler seg snart til et dypere forhold. Et komplisert spill med skiftende lojaliteter og kjærlighetsforbindelser utfolder seg mellom de fire. Frances og Bobbis vennskap begynner etter hvert å slå sprekker, og Frances får det stadig vanskeligere med å bevare sin kjølig distanse.

Samtaler med venner er fortalt med stor stilsikkerhet, varme og følelsesmessig innsikt i livet til dagens unge voksne.

«Så god at jeg kjente noe som minnet om sorg det øyeblikket jeg hadde lest den ferdig … Glitrer av humor, medfølelse, innsikt og sannhet … Rooney deler Plaths evne til å tydeliggjøre en feminin bevissthet og det er det beste jeg har lest om hva det innebærer å være ung og kvinne akkurat nå»
Daily mail

«En avhengighetsskapende, morsom og sannferdig debutroman om kjærlighet og litteratur.”
Metro

“En dynamisk debutroman om de rotete, overlappende relasjonene mellom fire fengslende karakterer.
Irish Times

«Dette er en roman som passer til Lena Dunhams Girls, Phoebe Waller-Bridges Fleabag, Noah Baumbachs Frances Ha … Jeg kan nesten ikke vente på det neste fra Sally Rooney.»
Sunday Times

«Et blendende nytt talent.»
Mail on Sunday

«Rooney skriver med en slik letthet, en perfekt distanse som gjør at hun lykkes med å fange alt det moderne uten at det virker påtatt og patetisk, det virker naturlig, det virker helt virkelig.»
Expressen

“Ung kvinne innleder en affære med elder, gift mann – hvor mange ganger har man ikke hørt den intrigen før? Men irlendske Sally Rooney vekker liv i en død sjanger og skaper umiddelbar gjenkjennelse med sin knivskarpe fortelling om Bobbi, Frances, Nick og Melissas flytende relasjonsgrenser.»
Svenska Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Samtaler med venner
Bokmål Innbundet 2018
Samtaler med venner
Bokmål Ebok 2018
Samtaler med venner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018