Rydde ut (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 259
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205462182
Omtale Rydde ut
Rydde ut er en historie om språk og familie, ord og tilhørighet. Og om at noe og noen er borte for alltid. Forfatteren Helene Uri er i gang med å skrive en bok om en kvinnelig lingvist, om Finnmark og nordlys, om språk som dør ut og historier som derfor blir borte. Så kommer telefonen fra pleiehjemmet. Helene Uris mamma er død, borte. Og med henne alle historiene om de menneskene som utgjør Helenes opphav, forbindelsen til fortiden. Tilbake er en stor og overveldende sorg, en sorg som blir utgangspunktet for en utforskende reise inn i slektens og familiens historie. Finn Stenstad, Tønsbergs Blad    «Overbevisende alvor og stilfull enkelhet i en roman om alt som blir borte.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten    «Helene Uri har med Rydde ut skrevet en av sine litterært mest spennende bøker (...) det er gjennomført med et nærvær og en søken som ikke kan unngå å gripe tak.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad    «Språk, sorg og sameland dokumenteres godt under nordlysets skinn.»
Thea Urdal, Dagsavisen  «God og medrivande ...»
Odd W. Surén, Dag og Tid  «Om Helene Uri blir invitert til å delta i slektforsknings-tv-programmet 'Hvem tror du at du er?', har hun i grunnen gjort mye av jobben.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Til toppen

Andre utgaver

Rydde ut
Bokmål Ebok 2013
Rydde ut
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Helene Uri:

Bøker i serien