Ren som snø (Heftet)

Forfatter:

Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Right as Rain
Oversatt av: Sjøgren-Erichsen, Torleif
ISBN/EAN: 9788202332921
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Ren som snø

Derek Strange er en tidligere politimann som har startet for seg selv. Nå driver han privat etterforskning under firmanavnet Strange Investigations. I Ren som snø blir han oppsøkt av moren til en politimann som er blitt skutt og drept av en kollega. Den drepte var svart, politimannen som skjøt var hvit, og han ble frifunnet av politiets interne etterforskningsorgan. Moren vil at Strange skal finne ut hva som egentlig skjedde, og etterforskningen sender Strange inn i dypet av Washingtons underverden der både lovens håndhevere og forbryterne opererer etter sine egne hemmelige lover. Her er et menneskeliv ofte mindre verdt enn penger og dop.

Strange får uventet hjelp av politimannen som skjøt, Terry Quinn. Quinn lever dårlig med minnene om den fatale natten, og han trenger å ta et oppgjør med minnene han har fra episoden. Det skal vise seg at hva som er sant avhenger av øynene som ser.

Med Ren som snø skriver George Pelecanos seg rett inn i den hardkokte amerikanske krimsjangeren, boka er den første i serien med paret Strange og Quinn.

... kul bok (...)fine miks av godt oppbygd spenning og morsomme karakterer og episoder.
VG

Til toppen

Flere bøker av George P. Pelecanos: