Pinnsvinets eleganse (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'elegance du hérisson
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202709419
Omtale Pinnsvinets eleganse

Under pinnsvinets stikkende overflate finnes et ømt, smidig, elegant, tilpasningsdyktig og klokt vesen. Pinnsvinet er i dette tilfellet Renée, en 54 år gammel enke og en av de få gjenværende portnerkonene i Paris. Totalt usjarmerende og uinteressant, mener hun om seg selv; redd for å få sparken, selv etter 27 år, dersom beboerne i luksusleilighetene oppdager at hun har kunnskaper mer enn de fleste. Reneé dyrker derfor i smug sin kjærlighet til litteratur og musikk, kunst og filosofi.

Den første som mistenker at Reneé ikke er helt den hun utgir seg for, er 12 år gamle Paloma, datter i en av snobbefamiliene. Hun er fast bestemt på at hun ikke vil «inn i gullfiskbollen», det vil si leve det meningsløse livet til foreldrene sine. Derfor planlegger hun å begå selvmord og å sette fyr på foreldrenes leilighet på 13-årsdagen. Men så dør helt uventet en av Renées og Palomas naboer, noe som skal komme til å endre livene deres.

Pinnsvinets eleganse vant den franske bokhandlerprisen i 2006, og har siden blitt en bestselger i land etter land. Det er en underholdende og berørende fortelling om to outsidere – en vidunderlig livsbejaende roman om jakten på det skjønne i verden.

«Her nytter det ikke å stå imot … du kan like godt kjøpe den, før noen anbefaler den til lesesirkelen din. Den har en sjarm som får deg til å si ‘ja’.» The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Pinnsvinets eleganse
Bokmål Innbundet 2008
Pinnsvinets eleganse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Muriel Barbery: