Pheodora (Heftet)

gjeterkona fra Betlehem

Serie: Veien til Jerusalem 2

Forfatter:

Karina Loka (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 328
Forlag: Hermon
Språk: Bokmål
Originaltittel: The shepherds wife
Oversatt av: Loka, Karina
Serie: Veien til Jerusalem
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788230216323
Omtale Pheodora
«Veien til Jerusalem» er en serie som handler om ekte kvinner som møtte Jesus. Bibelen forteller ikke så mye om menneskene i Frelserens nærhet, men med inngående studier i både historie og teologi, maler Angela Hunt et fantastisk spennende og interessant bilde med historisk troverdige romanskikkelser.

Yeshua fra Nasaret har to søstre: Damaris, som er gift med sønnen til en velstående kjøpmann, og Pheodora, som er gift med en fattig gjeter fra Betlehem. Damaris kan ikke for sitt bare liv forstå hvordan den yngre søsteren hennes kunne ta til takke med en så ussel tilværelse, men hun gjør det hun kan for å dele av overfloden sin. Når ektemannen hennes inviteres til å bli tatt opp som fariseer, blir hun henrykt over muligheten til å heve familiens status enda et hakk, selv om visse aspekter ved livsstilen ser ut til å gå imot den lærdommen hun har med seg hjemmefra.

Pheodora har lenge følt at hun kommer til kort sammenlignet med den vakre søsteren sin, men hun angrer likevel ikke på det livet hun har valgt. Når ektemannen hennes uforvarende ender opp i gjeldsfengsel, blir hun sjokkert over å høre at søsteren ikke kan hjelpe henne fordi det kan sette svogerens religiøse ambisjo-ner i fare. Det eneste håpet hennes nå er to drektige geiter, som forhåpentligvis vil føde plettfrie, hvite killinger hun kan selge som offerdyr til den kommende Yom Kippur-feiringen.

Nå må Pheodora virkelig stole på sin egen kløkt, familien og Gud for å klare å holde dyrene - og døtrene - i live. Men hvordan kan hun være sikker på at Gud vil høre og hjelpe henne, hun som bare er kona til en fattig gjeter?

Til toppen

Flere bøker av Angela Hunt:

Bøker i serien