Per (Ebok)

Glimt av min far

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.06 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423384
Omtale Per

Per Fugelli er en skikkelse Norge har vent seg til å se i offentlige roller: som lege, forsker, samfunnsrefser og i det siste - som en kreftpasient som vet han lever på lånt tid.
Aksel Fugelli har vokst opp med en far som har vært til stede. I mediene, i pasientenes takknemlighet - og i familien, hans egen flokk.

Denne boken er en lang samtale mellom de to. Uten å vike unna vanskelige spørsmål går de gjennom farens liv en siste gang. Det er en tekst som hverken frykter konfrontasjon eller nærhet. Noen ganger snakker de forbi hverandre. Noen ganger bryter samtalen sammen. Og hele tiden kommer de langsomt nærmere hverandre. Blottet for sentimentalitet, lik en lege som eksaminerer en pasient, streker sønnen opp bildet av sin egen far, som etterhvert fremstår naknere, mer sårbar, men også virkeligere enn før.

PER - Glimt av min far er et møte mellom to mennesker som har et helt liv å dele og oppsummere like før det slutter. Boken er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din."

Til toppen

Andre utgaver

Per
Bokmål Innbundet 2014
Per
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Per
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Aksel Fugelli: