Pakten (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 277
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292945605
Omtale Pakten
Redaktør Ella Bauer i Tvedestrandposten får i 2011 et tips om at det skal stilles ut et hittil ukjent maleri av Chagall på Guggenheim i New York. Og modellen på bildet skal være norsk. Ella bestemmer seg for å ta en tur til New York for å undersøke dette nærmere.
I 1939 reiste Mina Strand til New York med Stavangerfjord for å studere kunst og litteratur. Hun skulle bare være der ett år. Men så kommer krigen, og Den norske Amerikalinje innstiller all passasjertrafikk over Atlanteren. Mina kommer ikke hjem til Norge før i august 1945.
Sammen med to andre jødiske jenter treffer Mina maleren Marc Chagall i lobbybaren på Hotel Algonquin i New York. Han blir slått av den positive ungdommen de tre jødiske jentene utstråler og inviterer dem etter hvert til å stå modell for seg.
De tre jentene sier ja til det ærefulle oppdraget, men inngår samtidig en pakt om aldri å fortelle en levende sjel at de har stått som nakenmodeller for Chagall.
Men nå i 2011 skal altså bildet som er i privat eie, stilles ut på Guggenheim, og det store spørsmålet Ella Bauer bestemmer seg for å finne svaret på er hvem de tre jødiske nymfene på bildet er. Til det får hun hjelp av Jack Wade som var ung kelner i baren på Hotel Algonquin på det aktuelle tidspunkt. Og han kan avsløre hvem den norske modellen på bildet er.

Til toppen