Ozenfant, Ozenfant (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 291
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205479814
Omtale Ozenfant, Ozenfant
Ambrosius Fjord, detektiv og reisefører til vårt indre En mann risser beskjeder i den samme hinnen som holder han fanget. Han vil fortelle sin historie, en siste gang, før klisset overtar kroppen. Samtidig saumfarer Ambrosius Fjord, kun ikledd svarte søppelsekker, hovedstadens skyggesider på leting etter Ozenfant. I storbyens hjerte rotter mørke krefter seg sammen og planlegger det store kupp.Ozenfant, Ozenfant er basert på Rocambole Pedersens roman Den forsvundne pølsemaker fra 1919. "Det er fristende å kalle denne boka en instant kultroman, full av henvisninger både av stilistisk og kulturhistorisk art. Boka framtrer som et surrealistisk kunstverk i skriftlig form, fylt med underlige innfall og overraskende innsikter i et stilsikkert språk som holder en absurd orden på denne ville historien."
Fredrik Wandrup, Dagbladet "En mer lettbeint og freidig bok enn Ozenfant, Ozenfant er det lenge siden jeg har lest, men Finborud vet samtidig å sette kveik i tankene. Her kobles leserens hjerne til kjente og ukjente sakskomplekser, for så å tilføres et og annet elektrisk støt."
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet "Det er en parodi, på vår tid og på vår voldsomme interesse for oss selv... Velskrevet er den, det er oppfinnsomt gjort, og veldig originalt."
Leif Ekle, NRK P2 "Mangfaldet av velkjende knask og knep utgjer til saman ein original roman, som er ein kunstkurator som Finborud verdig. Eg sver at eg høyrde romanen romstere i postkassa mi då eg henta den ... Uansett hadde eg ikkje trudd at eit estetisk og ideologisk samanslyng av tarmar og transhumanisme skulle sende meg ut på vårens lystigaste litterære luftetur."
Eivind Myklebust, Klassekampen

Til toppen