Øyeblikksmenneske (Heftet)

Forfatter:

Magenta Simonsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 120
Illustratør: Simonsen, Magenta
Forlag: Tatt fra munnen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269101706
Omtale Øyeblikksmenneske
Øyeblikksmenneske handler om hvordan det er å leve som funksjonshemmet i Norge i dag. Kom ut i 2018.
Da jeg var liten var jeg full av energi, og min mor sa: - Aasta, sitt på hendene dine du, men det er vanskelig å sitte på en vulkan. Jeg husker jeg satt på bussen, på vei til skolen
og tenkte så heldige de er som kan lese. Jeg lærte ikke å lese før jeg gikk i sjette klasse. Når jeg skrev stil, kom skriveboka tilbake med ord med røde streker under. Nederst på siden sto det at hvert ord skulle skrives tre ganger hilsen frøken. Dysleksi er ubeskrivelig tungvint.
Tourettes syndrom og ADHD er kjappe, spesielt når de kobler seg sammen. Det kan by på en del problemer. Jeg klarer ikke alltid å styre det, selv om jeg har mange knep. Et eksempel: Jeg van innom en Elkjøpbutikk og måtte trekke lapp. Bak meg stod det en mann i fra Pakistan, jeg snudde meg og sa til han: - Dette er jo som reklame på TV, de som spiller Bingo. Mannen som var helt med. Videre sa jeg: Første premie er permanent oppholdstillatelse i Norge, mens andre premie er 1 kg kaffe. - Hjelp, tenkte jeg, hva sa jeg nå ---, Å hvordan i all verden kom jeg på det.
Denne boka kan alle ha glede av å lese, men spesielt fagfolk som, leger og helsepersonell, lærere og interesseorganisasjonene.

Til toppen