Øya under havet (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Kari Risvik (Oversetter) Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 479
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: La isla bajo el mar
Oversatt av: Risvik, Kari og Risvik, Kjell
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205407947
Omtale Øya under havet
Nok en medrivende historisk roman fra Allendes hånd. Denne med utgangspunkt i Haiti mot slutten av 1700-tallet. Den unge Zarité, som går under navnet Tété, er mot slutten av 1700-tallet slave på øya som senere ble hetende Haiti. Som 9-åring blir hun solgt til den rike sukkerplantasjeeieren Toulouse Valmorain. Dette danner opptakten til en historisk roman med alle de ingrediensene Isabel Allende virkelig har grepet på: dramatiske skjebnefortellinger, sterke kvinner og en rekke rørende livshistorier. «Øya under havet - der tittelen spiller på slavenes formening om et hinsidig paradis - viser en Isabel Allende i godt slag. Hun har fått solid hjelp fra radarparet Kari og Kjell Risvik, som står for nok en stødig oversettelse.»
Anne Cathrine Straume, NRK P2 «Øya under havet er en særdeles underholdende roman som må ha krevd mye forarbeid for å sikre at det historiske bakteppet skulle være korrekt ...»
Turid Larsen, Dagsavisen «... Allende er en stor forteller.»
Vigdis Moe Skarstein, AdresseavisenIsabel Allendes hjemmesideUtførlig om Isabel Allendes forfatterskap på engelsk wikipedia

Til toppen

Andre utgaver

Øya under havet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Isabel Allende:

Bøker i serien