Ondt blod (Heftet)

Forfatter:

Anne Kirsti Solheim Larsen (Oversetter) Finn B. Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 349
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ont blod
Oversatt av: Larsen, Anne Kirsti Solheim og Larsen, Finn B.
ISBN/EAN: 9788204137562
Omtale Ondt blod

En morder på flyet

Første roman om A-gruppen,

En mann blir bestialsk myrdet på Newark-flyplassen utenfor New York. Morderen booker seg inn på SK 904 til Stockholm. Alt det svenske politiet vet, er at det sitter en usedvanlig brutal seriemorder på flyet, men de aner ikke hvilken av passasjerene det er. En spesialenhet rykker ut til Arlanda. Det haster. Sverige er i ferd med å importere sin første amerikanske seriemorder.

Dette er opptakten til en oppsiktsvekkende og grusom kjede av hendelser som fører Paul Hjelm og hans kolleger i A-gruppen, spesialenheten for "forbrytelser av internasjonal karakter", stadig nærmere ondskapens kjerne. Den vakre sensommeren går over i regntung høst. Stockholm innhylles i mørke. Der inne leter A-gruppen etter den onde, uventede sannheten.

Anmeldelser:

Ondt blod er en av høstens absolutt beste kriminalromaner og definitivt den mest stilsikre, blant annet med en satirisk egg som man knapt har sett siden Sjöwall-Wahlöös glansdager.
- Expressen

Bæres av såvel driv som grøss, og trådene (...) er profesjonelt knyttet.
- Aftenposten

Til toppen

Utdrag

"Det grunnleggende spørsmålet er naturligvis dette: Hvorfor Sverige? Hva galt har vi gjort, som rammes av dette? La oss anta følgende. Beryktet massemorder befinner seg på en flyplass. Han har til hensikt å flykte fra landet. Derfor har han med seg det falske passet. Kanskje merker han at FBI puster ham i nakken. Opphisselsen gjør at trangen til å drepe blir akutt. Han venter på et egnet sted til en egnet person kommer i nærheten. Han begår udåden, finner flybilletten og får det for seg at dette kunne være et egnet sted å fly til. Det er jo ikke lenge til flyet skal gå. Når han skal kjøpe billett, viser det seg at flyet er fullbooket. Men han vet med sikkerhet at én plass er ledig. Han ser på flybilletten, ser navnet Lars-Erik Hassel, som han har problemer med å uttale, foruten et bookingnummer. Så ringer han og avbestiller, slik at én plass blir ledig. Hva er galt med dette bildet?"

"Finn fem feil," sa Hjelm. Ingen lo.

"Det er faktisk nesten mulig å finne fem," sa Chavez. "Det viktigste ved ditt scenario, Jan-Olov, er jo det tilfeldige. Hvis det er slik at han først etter mordet får det for seg å reise til Sverige, kan man spørre seg om hvorfor han skulle gjøre seg så mye besvær for å komme akkurat dit. Trafikken til og fra Newark går jo uavbrutt. Hvorfor ikke like gjerne Düsseldorf fem minutter senere, eller Cagliari åtte minutter senere?"

Til toppen